Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  gubitak prihoda

  Od početka rata u Ukrajini, u Crnu Goru ušlo više od 111.000 Rusa

  Od kada traje mobilizacija u Rusiji, u Crnu Goru ušlo je više od 11.000 ruskih državljana, a izašlo 9.800. Da li su oni koji su ostali zatražili azil, iz TVCG nisu uspeli da saznaju u MUP, kao ni u ruskoj ambasadi.

  Sveukupno, od početka rata u Ukrajini, u Crnu Goru je ušlo više od 111.000 državljana Ruske Federacije, dok se za boravak do 90 dana prijavilo više od 104 hiljade, podaci su Uprave policije, prenosi RTCG.

  To nije jedini razlog zbog čega se iz tih krajeva stanovništvo počelo masovno iseljavati. Otkako je ruski predsednik Vladimir Putin proglasio mobilizaciju, oni koji tu vest nisu dočekali raširenih ruku, počeli su masovno da odlaze.

  Rusi su počeli da stizu u naš region, a nisu zaobišli ni Crnu Goru.

  Podaci iz policije kažu da je od 21. septembra do 6.oktobra u Crnu Goru ušlo 11.099 ruskih državljana a izašlo 9.864. To znači da je u Crnoj Gori ostalo 1.450 ruskih državljana.

  Da li su zatražili azil, boravak, te da li je Crna Gora spremna da u slučaju masovnijeg iseljavanja primi još ljudi iz Rusije, nije moglo da se sazna ni u MUP, kao ni u ambasadi Ruske Federacije u Podgorici.

  Izvor: RTCG

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE