Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mića Jovanović, Megatrend

  Mića Megatrend o SPORNOJ REKLAMI: Nisam rekao ja, već Mark Tven

  Megatrend Univerzitet privukao je veliku pažnju naše javnosti zbog reklame za njihov Pravni fakultet na kojoj stoji citat Marka Tvena. „Dobar advokat zna zakon. Pametniji vodi sudiju na ručak“, reči su pisca, koje je privatna obrazovna ustanova iskoristila za promociju. Zbog toga je izazvala mnoštvo negativnih reakcija na društvenim mrežama.

  Tom reklamom Megatrend je želeo da privuče buduće studente da upišu privatni Pravni fakultet i pošalje im, prema mišljenju mnogih, pogrešnu poruku. Poručili su im, prema kritikama, da ne treba da se osvrću na zakone države i da ih poštuju, već da je bolje da odvedu sudiju na ručak.

  Fakultet je u pozivu za upis naveo da se svi kandidati mogu prijaviti onlajn. Dodao je i da „samo polaganje prijemnog ispita mogu da završe onlajn“.

  Megatrend je takođe istakao da je prijemni ispit u formi testa opšte kulture.

  Kako je Mića Jovanović odgovorio na kritike?

  Nakon što je reklama podstakla kritike ljudi, rektor Megatrenda Mića Jovanović izjavio je da to nisu njegove reči, već da je to rekao Mark Tven. On je napomenuo da su oni samo iskoristili njegov citat.

  “Ne znam odakle ljudima u zemlji Srbiji tolika želja da pljuckaju po Megatrendu. Tamo lepo piše kakav je koji advokat i potpis Marka Tvena”, kazao je Jovanović za Nova.rs.

  Ovo nije prvi put da Megatrend svojim reklamama za upis brucoša privlači pažnju. Univerzitet je početkom 2022. objavio poziv budućim studentima da upišu ovaj fakultet i istakao da je to najsigurniji put ka dobijanju predsedničke funkcije.

  „Fotelju obezbedi, od Slobe do Vuleta, a ti – izaberi“, napisali su i uz to objavili sliku fotelje.

  Podsećamo, Megatrend Univerzitet je poznat i po brojnim sumnjivim doktoratima, koji su odbranjeni u toj ustanovi, utvrdila je ranije Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta. Takođe, utvrđeno je i da među njihovim kadrom ima nastavnika strukovnih studija iako ni na jednom fakultetu nisu akreditovane stukovne studije. Sumnjiv je i odnos broja diplomiranih i upisanih brucoša koji na pojedinim programima iznosi i do 240 odsto, piše Politika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE