Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zbog nedostatka osoblja, aerodrom ograničio DNEVNI BROJ PUTNIKA

  Londonski aerodrom Hitrou objavio je da će produžiti ograničenje broja putnika koji lete sa aerodroma do kraja oktobra zbog nedostatka osoblja.

  Nakon konsultacija sa avio-kompanijama, dnevno ograničenje od 100.000 odlazećih putnika sada će važiti do 29. oktobra, saopštio je aerodrom, prenosi BBC:.

  Rečeno je da će ta mera omogućiti pouzdanija putovanja.

  Hašto je Hitrou ograničio broj putnika?

  Na takav korak uprava ovog aerodroma odlučila se početkom jula I tada je ograničen broj putika u odlasku na 100.000 dnevno, kako bi se izbegle gužve, u vreme dok se bori sa povećanom potražnjom i kako bi se sprečila nova otkazivanja letova.

  Avionska karta, aerodrom (Pixabay)

  Na aerodromu kažu da aerodromske firme, služba za prtljag i druge zemaljske službe mogu dnevno da usluže do 100.000 odlazećih putnika, brojku koja je u maju i junu redovno premašivana, što je dovelo do neprihvatljivo loše usluge.

  Aerodrom je takođe saopštio da će se ograničenje redovno preispitivati i da bi moglo biti ranije ukinuto ako se nivo osoblja poboljša.

  Želimo da uklonimo kapu što je pre moguće, ali to možemo učiniti samo kada smo uvereni da svi koji rade na aerodromu imaju resurse da pruže uslugu koju naši putnici zaslužuju“, rekao je ranije glavni komercijalni direktor Hitroua Ros Bejker.

  Er Srbija OTKAZUJE popodnevne letove vikendom za London, evo do kada

  Šta sve muči avioindustriju?

  Avio-industrija se bori sa nedostatkom osoblja jer je ranije smanjila svoju radnu snagu tokom pandemije, usled globalnih ograničenja putovanja i smanjene potražnje. Zbog toga su avio-kompanije prinuđene da ovog leta redukuju letove.

  Ipak, ima nade za oporavak, bar tako smatraju predstavnici Međunarodnog udruženja vazdušnog prevoza (IATA).

  Avio-kompanije voze PRAZNE avione, samo da ne izgube slotove

  Izvor: BBC

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE