Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Avio-kompanja, aerodromi,

  Koronom RAZORENA avio-industrija mogla bi da OŽIVI već naredne godine

  Putnički aviosaobraćaj oporavlja se brže nego što se očekivalo i avio-industrija bi mogla da povrati brojke na nivo pre pandemije 2023. godine,  ranije nego što se to očekivalo, navode predstavnici Međunarodnog udruženja vazdušnog prevoza (IATA).

  Ublažavanje ograničenja vezanih za Kovid -19 dovelo je do skoka broja putnika, odnosno većeg intersovanja za letove.

  Generalni direktor Međunarodne asocijacije vazdušnog saobraćaja (IATA) Vili Volš rekao je za Rojters da su kratkoročni izgledi i dalje pozitivni čak i kada se avioindustrija suočava sa novim preprekama kao što su visoke cene nafte, inflacija i nedostatak radne snage.

  “Vidimo da ima sve više rezervacija. Svakako da svi izvršni direktori avio-kompanija vide perspektve za dalju potražnju“, rekao je on na konferenciji.

  Očekuje se da će mnogi regioni imati bolji učinak ove godine.

  Avion (Pixabay)

  Dodao je da da bi sveukupno, s obzirom na trenutno ubrzano povećanje putničkog saobraćaja, industrija mogla dostići broj putnika pre pandemije sledeće godine.

  Izvršni direktor Vizz Air-a Jozsef Varadi je za Rojters rekao da je prilično uveren da će evropska niskotarifna avio-kompanija imati dobar letnji broj rezervacija, dodajući da je zabrinut zbog poremećaja u lancu snabdevanja kao što je nedostatak osoblja na aerodromu.

  Inače, avio-industrija se bori sa nedostatkom osoblja jer je ranije smanjila svoju radnu snagu tokom pandemije, usled globalnih ograničenja putovanja i smanjene potražnje. Zbog toga su neke avio-kompanije bile prinuđene da ovog leta redukuju letove.

  Prvo PLJUŠTALI OTKAZI, sada nema ko da radi: Avio-kompanije „REŽU“ letove

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE