Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hristina Hatzimanolaki

  „Svako je vlasnik svoje karijere“

  Hristina Hatzimanolakis je svoju karijeru započela u kompaniji PepsiCo kao deo jednog od brojnih programa u ovoj kompaniji namenjenih mladima. Ona se danas nalazi na poziciji HR biznis partnera za logistiku i saradnju sa kupcima i učestvuje u kreiranju različitih razvojnih programa za zaposlene, a svoj put uspešnog profesionalnog razvoja sada je podelila sa nama.

  • Zahvaljujući iskustvu koje ste godinama sticali u oblasti ljudskih resursa, šta biste istakli kao najveće prednosti rada u multinacionalnoj kompaniji PepsiCo i šta nju izdvaja kada je reč o mogućnostima za razvoj?

  Za mene rad u multinacionalnoj kompaniji predstavlja svojevrsni prozor u svet. Iz ugla ljudskih resursa, na raspolaganju nam je veliki broj alata i sadržaja kako bismo stvorili radno okruženje u kojem se neguju ljudska prava, slobode i u kojem svaki pojedinac ima jednake mogućnosti za rast i razvoj. U kompaniji PepsiCo često kažemo da je svako vlasnik svoje karijere, a to je, zaista, tako i u praksi. U okviru redovnog procesa razvoja talenata svi zaposleni imaju otvoren razgovor sa svojim nadređenima o tome u kom smeru žele da se njihova karijera kreće, a želje i aspiracije su ono što čini prekretnicu za dalji rast u kompaniji i dodaje vrednost procesu.

  Za nas u ljudskim resursima, i čitavoj kompaniji, kreiranje radnog mesta sa jednakim prilikama za rast, razvoj i učenje predstavlja osnovni postulat održivog razvoja

  • Svoju karijeru u kompaniji počeli ste kroz program za mlade „PepsiCo START”. Koje veštine i sposobnosti ste stekli tokom programa, a koje i danas primenjujete?

  Nekada lokalni program „PepsiCo START”, a danas globalni izazov „Dare To Do More” – idealna je prilika za sve mlade bez iskustva da započnu svoj put u velikom sistemu, kakav je PepsiCo. Najveću vrednost započinjanja karijere kroz ovakve programe vidim upravo u podršci iskusnijih kolega i njihovom znanju koje nesebično prenose svima koji dođu u kompaniju. Kao najvrednije veštine navela bih – uvek cenjen – marljiv rad i entuzijazam, upravljanje promenama, ali i građenje dobrih međuljudskih odnosa i poslovnih veza.

  • Osim programa posvećenim mladima, koji su to još programi koje kompanija obezbeđuje svojim zaposlenima?

  Jedan od projekata u okviru kompanije koji bih posebno istakla, a koji i sama pohađam, jeste „Strategies for Success”. Program je namenjen ženama u biznisu sa ciljem da ih osnaži, a zasniva se na našoj kontinuiranoj podršci i posvećenosti ostvarivanju rodne jednakosti i pomeranju granica u borbi za talente i prihvatanju različitosti. Program ohrabruje talentovane žene da, prateći svoju viziju uspeha u karijeri i oslanjajući se na sopstvene sposobnosti, izraze svoju autentičnost na najbolji način u bezbednom okruženju.

  • U sedištu pep+ strategije održivog razvoja jeste i ljudski kapital, koji je od izuzetnog značaja za ostvarivanje vrednosti i rasta. Koliko je to važno kada tek počinjete da radite i želite da se razvijate u jednoj multinacionalnoj kompaniji?

  Kada se pomene održivi razvoj u biznisu, u fokusu su, uglavnom, promene u načinu uzgoja namirnica, optimizacija procesa u proizvodnji, racionalnija upotreba resursa, pa i unapređenje distribucije. Ono što pep+ izdvaja jesu upravo ljudi, koji se nalaze u srži strategije i glavni su nosioci rasta i održivosti. Za nas u ljudskim resursima, i čitavoj kompaniji, kreiranje radnog mesta sa jednakim prilikama za rast, razvoj i učenje predstavlja osnovni postulat održivog razvoja. 

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE