Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Željko Mitrović iz Dubaija brine kako da isporuči TOLIKE DRONOVE (VIDEO)

  Srpski inovativni proizvodi – simulator za astronaute, dronovi, delovi za avione i letelice, kao i druge visokotehnološke inovacije pred poseticioma su druge tematske nedelje Svetske izložbe „Ekspo 2020 Dubai“ posvećene svemiru (Space Week) koja traje do 22. oktobra.

  Srbija će se ove nedelje predstaviti i na sajmovima „Gitex“ i  „Gitex Future Stars“, a dostignuća na svim ovim manifestacijama promoviše delegacija od oko 120 privrednika

  “Sa nama u Dubaiju je 27 firmi metalskog, elektro i IT sektora koje se bave svemirskim i avio tehnologijama, proizvodnjom “mini” satelita (CubeSat), kao i tehnološko-inovativni startapovi i privredna društva u oblasti razvoja i istraživanja. Imaju odličnu priliku da predstave svoje inovativne proizvode i dogovore zajedničke poslove sa kompanijama iz celog sveta“, ističe Ana Raičević, sekretar Udruženja za metalsku industriju Privredne komore Srbije.

  Veliki potencijal za dalji razvoj u oblasti svemirskih tehnologija

  Svemir, prema njenim rečima, nije tema koju bismo u prvom trenutku povezali sa privredom Srbije, ali interesovanje za „Space week“ i velika privredna delegacija koja boravi u Dubaiju jasan su znak da postoji potencijal za dalji razvoj u oblasti svemirskih tehnologija.

  Nastup na Svetskoj izložbi u Dubaiju privrednici vide kao veliku šansu i dodatni impuls internacionalizaciji poslovanja.

  Marija Dragović, direktorka kompanije „Wing“, koja se bavi proizvodnjom delova za avijaciju i vetroparkove, kaže da je nastup na tematskoj nedelji „Svemir” odlična prilika za pronalaženje novih poslovnih partnera, obzirom da je firma 90 odsto izvozno orijentisana.

  “Biti deo delegacije Srbije u Dubaiju je prilika da promovišemo kompaniju brojnim inostranim posetiocima, kao i da se predstavimo Azijskom tržištu, sa kojim nismo ranije sarađivali”, ističe Dragovićeva.

  Mitrović se pohvalio zainteresovanošću za dron IKA -20

  Kompanija Pink Research and Development Centar koja se bavi proizvodnjom vazdušnih i svemirskih letelica i odgovarajuće opreme predstavila je dronove IKA-20 i IKA-01, nosivosti 20 kilograma i jedan kilogram koji su namenjeni različitim specijalnim misijama, poput gašenja požara, transport medicinskog materijala i opreme…

  Vlasnik Pink media grupe Željko Mitrović pohvalio se da je već prvog dana uspostavljen kontakt sa velikim brojem onih koji su zainteresovani za ovaj, ali i ostale inovativne proizvode koje je razvio Pinkov istraživačko- razvojni centar.

  Mitrović je naveo da je potražnja za ovim proizvodom, već prvog dana izazvala ogromnu pažnju kao i interesovanje za nabavku ove bespilotne letelice, odnosno da su za nju zainteresovani prirednici iz celog svega,, a ne samo UAE.

  “Ono što je značajno je to, da sam očekivao u „Space week- u“, da će veliki broj kompanija nastupiti sa sličnim letelicama, ali koliko razumem, mi smo toliku pažnju izazvali, i čini mi se da su sve ostale letelice bačene u senku. Ono što me brine, je broj zainteresovanih toliki, na osnovu podataka koje imamo i koji se pominju, jedini problem će biti kapaciteti. Ako sam u pravu, sa ovog sajma ćemo izaći sa ugovorima koji podrazumevaju isporuku od 300 letelica za manje godinu dana, a to prevazilazi naše kapacitete. Moraćemo da što pre povećamo i ojačamo proizvodne kapacitete”, rekao je Željko Mitrović.

  „Nisam mag inovacija već sam okupio odličan tim“

  Kako je dodao, on nije “mag inovacija, već je skupio odličan tim koji radi na brojnim inovacijama u Pinkovom razvojno istraživačkom centru”.

  To su, kako ističe pre svega mašinski inženjeri beogradskog Mašinskog fakulteta, i to jedne dobre generacije.

  “Oni su danas predavači na fakultetu, i sve zasluge za letelicu prepisujem njima, u svim apsektima, i po kvalitetu i dizajnu. Napravili smo najbolji kvalitet u odnosu na cenu. Ova letelica kada nosi 20 kilograma u vazduhu, njene manevarske sposobnosti su kao da ne nosi ništa. Ne primećuje se da ona nosi taj teret. Mi za malo para nudimo proizvod vrhunskog kvaliteta, što je razlika u odnosu na slične proizvode iz ove kategorije koji su u ponudi. Sa druge strane, prepoznatljivi smo po dizajnu, jer smo u crno narandžastoj boji smo jedini izašli iz one klasične vojne industrijske boje”, naveo je Mitrović.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privredna komora Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE