Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta će Škoda proizvoditi u Kragujevcu?

  Pripreme kapaciteta za češku kompaniju Škoda koja će u okviru MIND parka u Kragujevcu proizvoditi kompletne tramvaje i trakcione motore, počeće do kraja ove godine, rekao je novinarima gradonačelnik Nikola Dašić.

  „Čitava ta proizvodnja, osvajanje i uspostavljanje, jeste proces koji traje ali očekujemo do nove godine da počne da se radi na pripremi kapaciteta za Škodu“, rekao je Dašić.

  Ocenio je da je MIND park omogućio sve uslove da se kompanije tog ranga, poput Simensa i Škode „dosele“ u Kragujevac.

  Kazao je da Škoda i nemački Simens jesu konkurenti i na evropskom i svetskom tržištu, te da Škoda nije imala ništa protiv dolaska u MIND park gde već radi Simens, zbog toga što je zadovoljna uslovima u Kragujevcu.

  Dašić se nada dolasku još novih kompanija, jer je, kako je istakao, grad Kragujevac poželjna destinacija za ulaganje i prepoznat kao grad sa dobrim kadrom.

  Naglasio je da šinska industrija znači velike ugovore sa velikim državama i sa velikim gradovima, koji traju na pet, sedam, nekad 10 godina, tako da te kompanije kraće krize na tržištu jednostavnije premošćuju.

  Kako je saopšteno iz Gradske uprave prošle sedmice, Škoda ima u planu proizvodnju u Kragujevcu trakcionih motora i inženjering, sve do proizvodnje kompletnih tramvaja za kupce u centralnoj i istočnoj Evropi, ali i za druge porudžbine širom Evrope.

  Češki proizvođač takođe računa na moguću proizvodnju tramvaja za Beograd, imajući u vidu da gradska vlast planira veliko obnavljanje vozila.

  Škoda Transportation, koja je deo PPF grupe, jedna je od najvećih evropskih proizvođača vozila za javni prevoz i železnicu.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE