Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zatvoreno, radno vreme (Unsplash)

  Šta će raditi, a šta ne tokom praznika: RADNO VREME prodavnica, institucija…

  Kakvo radno vreme nas očekuje tokom državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu?

  U Srbiji se sutra, 11. novembra obeležava državni praznik, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a ovaj dan se obeležava u svim zemljama koje su iz Prvog svetskog rata izašle kao pobednice.

  Dan primirja u Prvom svetskom ratu se kao državni praznik proslavlja od 2012. godine.

  Radno vreme prodavnica nije toliko ograničeno, kao za novogodišnje i božićne praznike, pa ćete uglavnom moći da završite sve obaveze koje imate isplanirane. Iako je po pravilu neradan dan, čini se da će većina toga ipak raditi.

  Trgovinske i zanatske radnje će, uglavnom, biti otvorene, sa akcentom na tržne centre koji će raditi uobičajeno: dakle, od 10h do 22 sata.

  Market, namirnice (Pixels)

  U petak, 11. novembra 2022, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugo) moraju da rade, najmanje od 9h do 12h.

  Radnje u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati, mogu biti zatvoreni (ali, po običaju, najverovatnije će raditi).

  Benzinske stanice na državnim putevima 1. i 2. reda i na opštinskim putevima na teritoriji Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20h.

  Dežurne prodavnice u vreme državnih i drugih praznika dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

  Maloprodaja

  Svi Univerexport objekti će u petak, 11. novembra 2022. godine, na dan obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, raditi prema redovnom radnom vremenu, navedeno je na zvaničnom sajtu.

  Svi Lidl objekti će 11. novembra raditi regularno, širom Srbije.

  Kada je reč o Lilly prodavnicama, one će uglavnom raditi skraćeno, od 9h do 17 sati, izuzev onih u tržnim centrima koje će raditi regularno. Dežurne apoteke rade 00-24h u Beogradu u Krušedolskoj 1 i u Pančevu u Dimitrija Tucovića 1a.

  Takođe, dm-drogerie markt Srbija objekti će 11. novembra raditi uglavnom skraćeno – do 18 časova, dok će radnje u šoping molovima, kao što smo već pomenuli, biti otvorene standardno.

  drogerije dm povećale plate zaposlenima

  Drogerije DM

  Javni gradski prevoz

  U petak, 11. novembra, na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, na kojima vozila saobraćaju u okviru integrisanog tarifnog sistema, biće primenjeni redovi vožnje za subotu.

  Vozila na minibus ekspres linijama neće saobraćati tog dana, osim na liniji A1 (Trg Slavija – Aerodrom „Nikola Tesla“), na kojoj će biti primenjen red vožnje za radni dan, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

  Parking

  JKP „Parking servis“ Beograd neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada u petak, 11. novembra, navodi Telegraf Biznis.

  Istog dana biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51, kao i u Bulevaru Milutina Milankovića 134g. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

  Od 12. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa radiće po uobičajenom radnom vremenu.

  Pijace

  Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP „Beogradske pijace“, u petak, 11. novembra 2022, radiće uobičajeno:

  Zelene pijace i pijaca cveća „Krnjača“ radiće od 6h do 19 sati, pijaca „Palilula“ od 7h do 21 čas, OTC će raditi od 8h do 16h. Garaže i parking prostori koji se nalaze u okviru pijaca, takođe će raditi po ustaljenom radnom vremenu. Veletržnica Beograd će raditi, uobičajeno, 24 časa.

  Dežurne apoteke u Beogradu

  Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene su i tokom praznika, 11. novembra. Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

  Apoteke, radno vreme

  Pošte

  U petak, 11. novembra 2022, radiće dežurne pošte u Beogradu (i u svim većim gradovima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 61 pošta u Srbiji), navedeno je u saopštenju Pošte Srbije.

  U Beogradu, Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošta na aerodromu „Nikola Tesla“, rade uobičajeno non-stop.

  Radiće i druge dežurne pošte i pošte u tržnim centrima, kao i pošte u „Univereksport“ objektima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash/Promo/BL

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE