Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    remzi

    Remzi objavio jelovnik svog restorana za doček NG: 460 EUR po osobi, bez pića

    Najpoznatiji kuvar na svetu, Britanac Gordon Remzi objavio je meni jednog od svojih restorana u Londonu za novogodišnju noć.

    U restoranu Gordona Remzija, koji se zove po njemu i koji ujedno ima tri Mišelinove zvezdice, novogodišnja večera koštaće 460 evra, s tim što u ovu cenu nije uključeno piće. Meni će uključivati specijalitet pod nazivom Duck tea, jastoga, pečeno teleće pecivo i ostale đakonije.

    Ako neko od gostiju bude hteo da popije i vino uz to, moraće da doplati još oko 315 evra. Dakle, kada se sve zajedno izračuna, cena novogodišnje večere u restoranu slavnog šefa iznosiće 770 evra po osobi.

    Novogodišnju noć neki će moći da slave u još jednom od restorana Gordona Remzija, Petrusu. Tamo će hrana biti nešto jeftinija, pa će obrok po osobi koštati 340 evra. Meni će uključivati jela poput dimljene jegulje, salate od kompira, pečeni golud. Isti restoran biće otvoren i za Božić, kada će cena obroka biti 320 evra po osobi.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

    Kritikovali su ga prošle godine kad su cene bile i manje

    Gordon Remzi je prošle godine u svom restoranu večeru naplaćivao 365 evra po osobi. U cenu takođe nije bilo uključeno piće, a tada je dobio kritike javnosti kako je cena previsoka. Ove godine, cena menija po osobi još je skuplja, a to se najverovatnije može prepisati činjenici da su namirnice i hrana generalno poskupele zbog globalne inflacije.

    Prošle godine izazvao je komentare na društvenim mrežama i nakon što je objavio da će ribu i pomfrit u svom restoranu River Remzi naplaćivati oko 35 evra, što je i tada mnoge naljutilo.

    Restoran River Ramsay otvoren je prošle godine, a na ajtu je opisivan kao „klasičan, a opet elegantan i opušten restoran“. Na meniju su različita jela, ali cenu ribe i pomfrita kao dodatka mnogi su mu tada zamerili.

    Fotografiju jela Remzi je objavio na svom Instagram profilu. Riba je poslužena uz grašak i tartar. Uz to se dobija i pomfrit kao prilog koji košta dodatnih sedam funti.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

    Izvor: BIZLife

    Foto: Screenshot

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE