RTS: Vučić gostuje kao predsednik Srbije, a ne lider stranke

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RTS: Vučić gostuje kao predsednik Srbije, a ne lider stranke

  Radio-televizija Srbije izdala saopštenje u kojem ozbiljno sumnja u verodostojnost i valjanost prvog izveštaja Privremenog nadzornog tela za praćenje medija za period od 1. do 15. januara 2022. godine.

  Kada se kaže da je RTS 75 odsto vremena posvetio predstavnicima vlasti, a 10 odsto opoziciji, to se doživljava kao da su vladajuće stranke imale 7,5 puta više vremena od opozicionih stranaka.

  Problem je u tome što se ovakvim pojednostavljivanjem stvari svako pojavljivanje predsednika republike, predsednika vlade, predsednika parlamenta, ministara, gradonačelnika računa kao vreme njegove stranke, a ne kao vreme određene funkcije.

  Na primer, 99 minuta intervjua Aleksandar Vučića se računa kao 99 minuta Srpske napredne stranke iako je Vučić na RTS bio kao predsednik države, a ne kao predsednik stranke i u tom razgovoru možda nije utrošio ni jedan minut na priču o partijskom životu u Srbiji.

  Ako Ivica Dačić kao predsednik Skupštine Srbije govori o referendumu to se računa kao vreme Socijalističke partije, iako on nijednom nije pomenuo ni SPS niti bilo koju drugu stranku.

  Isto važi i za predsednicu Vlade Srbije, ministre, gradonačelnike. Nikako nije moguće izjednačavati svako pojavljivanje funkcionera sa njihovom partijom.

  “Sledeći tu logiku onda bi pojavljivanje lekara, ratara, bagerista, glumaca, vinara, sarača, kamiondžija takođe morali da upisujemo kao vreme koje je dobila stranka kojoj pripadaju. Apsurdno, zar ne?” – navodi RTS u saopštenju.

  Ovakvo pojednostavljivanje analize izaziva ozbiljnu sumnju, kaže se u saopštenju Javnog medijskog servisa Srbije i dodaje kako je neophodno i da Privremeno nadzorno telo jasno navede kriterijume ocenjivanja kao i da se saopšti ko su ljudi koji će izricati ocene profesionalnosti novinara.

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE