BiH: Bivši ministar OTKUPIO zatvorsku kaznu za 9.000 EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BiH: Bivši ministar OTKUPIO zatvorsku kaznu za 9.000 EUR

  Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović otkupio je zatvorsku kaznu od šest meseci na koju je osuđen pred Sudom BiH zbog zloupotrebe položaja.

  Iz Suda BiH su pojasnili da se prema Krivičnom zakonu BiH svaki dan zatvora menja za 100 konvertibilnih maraka. Ahmetović je rekao da je umesto služenja kazne pre Nove godine platio 18.000 KM.

  “Novac sam posudio i delom su mi poklonile moje tri sestre koje žive u Švedskoj i Americi. Za pozajmice i poklon od familije imam dokaze, doznake novca u bankama na koje je novac uplaćen, ja sam imao tu sreću, ako se tako može reći, imao sam od koga posuditi, kriminalac nisam da bih imao novac, ono što sam zarađivao sam uložio da imam krov nad glavom za porodicu posle progona iz Srebrenice. Sve što sam radio se može proveriti”, kaže za BIRN BiH Ahmetović.

  Ahmetović je bio optužen da je potpisivanjem ugovora o delu omogućio svom vozaču Adnanu Bektiću sticanje nezakonite imovinske koristi, čime je naneo štetu budžetu Bosne i Hercegovine.

  U optužnici je navedeno da je Ahmetović potpisao četiri ugovora o delu kako bi stvorio privid da njegov vozač obavlja poslove i zadatke koji se odnose na izradu dokumentacije, prikupljanja podataka, pripremu strateških planova i informacija o stanju sigurnosti u pojedinim oblastima, među kojima su organizovani kriminal, terorizam, javni red i mir i drugi poslovi iz delokruga Ministarstva sigurnosti BiH.

  Reč je o periodu od kraja 2011. do septembra 2012. godine, kada je bio ministar sigurnosti, a Ahmetović je budžet oštetio za 12.280 KM uz pomoć ugovora o delu, te 3.400 KM kroz isplatu dnevnica.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE