Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Budite „sam svoj majstor“: OTP banka pomera granice online trgovine

  Piše: Milica Branković, Segment Manager for Small Business & Freelance and Start up-s OTP banka Srbija

  Bliži nam se kraj godine pa možemo polako da sumiramo rezultate i da pričamo o onome što ju je obeležilo. Neosporno je da je pandemija „challengelovala“ mnoge dosadašnje poglede na biznis i život, ali je i doprinela porastu popularnosti online trgovine.

  E-commerce, kao nova karika u ravoju biznisa, predstavlja prekretnicu za mnoge u ovom trenutku. Za vlasnike biznisa to znači otvaranje potpuno novog tržišta na kom moraju da upravljaju novim kanalom prodaje, brinu o potrošačima, imaju jak digitalni marketing, sjajne kooperante iz dela logistike na koje mogu da se oslone i, naravno, podršku banke na tom putu.

  Upravo smo se i mi u OTP banci usmerili na put koji trgovci treba da prođu od ideje pa sve do realizacije webshopa.

  Razvili smo na prvom mestu sistem podrške gde se trudimo da svakoj ideji pristupimo iz pozicije savetnika, da ukažemo na potencijalne slabe tačke i proverimo da li su sve dobro isplanirali.

  Pored podrške naših eksperata, imamo i sjajne partnere sa kojima želimo da dodatno olakšamo tranziciju sa offline na online biznis, kao na primer Poslovna Internet mreža, koja je svojevrstan servis za samostalno kreiranje sajta i webshopa. Zahvaljujući ovom partnerstvu, našim klijentima omogućavamo da plaćaju 50% nižu cenu za godišnju pretplatu.

  Naša uloga kod e-commerce nije samo da smo pružaoci ove usluge već smo tu za naše klijente i da ih dodatno edukujemo i ohrabrimo na ovom putu transformacije njihovog biznisa. Potrudili smo se da pored toga što nudimo integraciju na “klik” i uslugu bez fiksnih troškova (integracija sa bankom se ne plaća zato što smo za klijente pripremili gotove plug in-ove za 5 najčešće korišćenih platformi za kreiranje webshopova) obezbedimo i Developer corner platformu.

  Šta je Developer corner platforma?

  To će biti svojevrstan playground za sve one koji žele da vide, osete i isprobaju e-commerce i webshop,  i kako se to uklapa u njihov biznis model. Na vrlo jednostavan način, korisnik – bilo da je klijent banke ili ne – će moći da se upozna sa mogućnostima e-commerce: kako funkcioniše, šta je to integracija i kako se ona sprovodi.

  Platforma će nuditi demo kredencijale pomoću kojih će korisnik moći da integriše svoj webshop sa bankom i obavi prva testiranja.

  Proces i sadržaj je prilagođen tako da i osoba sa osnovim poznavanjem „drag&drop“ alata može da se oproba u ovome i testira i podesi svoju e-commerce prodavnicu bez podrške progamera, ili banke.

  Ovo nas izdvaja na tržitu jer ćemo biti prva banka koja klijentima nudi ovakav  „sam svoj majstor“ alat gde će moći da isprobaju i vide šta je e-commerce bez otvaranja računa i potpisivanja ugovora sa bankom i, ako se odluče da je to ono što njima treba, podnesu zahtev za integraciju.

  Lansiranje ovog pionirskog poduhvata će biti do kraja godine tako da očekujemo da ćemo ovim alatom podstaći mnoge mlade preduzetnike da pokrenu svoj online shop na lak, jednostavan i dostupan način.

  Izvor: BIZLife

  Foto: OTP banka Srbija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE