Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UniCredit u saradnji sa online platformom Treedom stvara UniCredit šumu

  UniCredit započinje saradnju sa online platformom Treedom, koja omogućava ljudima da na daljinu zasade drveće i prate njihov rast putem interneta.

  Rezultat Inicijative biće stvaranje UniCredit šume, koja će brojati najmanje 90.000 novih stabala posađenih širom Italije, Kolumbije, Haitija, Kenije, Madagaskara i Tanzanije.

  UniCredit šuma doprineće smanjenju globalne emisije CO2 za približno 20.542.500 kg tokom narednih 10 godina, što je ekvivalent emisija koju proizvodi oko 4.400 automobila svake godine 1.

  Svi zaposleni u Grupi imaće priliku da se uključe u projekat, tako što će besplatno zasaditi svoje sopstveno drvo u UniCreditovoj šumi. Pored toga, koleginice i kolege će dobiti i poseban popust ukoliko žele da zasade više stabala.

  Žan Pjer Mustijer, Izvršni direktor UniCredit Grupe, izjavio je:

  Ponosni smo na ovu inicijativu, još jedan primer naše snažne posvećenosti održivosti koja je deo DNK-a naše Grupe. Partnerstvo sa Treedom-om, koje pažljivo prati Odbor Milenijalaca, nam omogućava da unapredimo životnu sredinu, istovremeno šireći svest i angažujući zaposlene u važnoj misiji u borbi protiv klimatskih promena. Naša UniCredit šuma sastojaće se od stabala posvećenih svim našim zaposlenima, a svako će dobiti svoje drvo, pokazujući da smo Jedna banka.

  Projekat se naslanja na Globalnu nedelju klimatske akcije 2019. godine kada je Grupa podstakla zaposlene da razmene ideje među sobom i sa klijentima, o tome šta bi UniCredit mogao da učini, da  napravi razliku. Stvaranje UniCreditove šume bio je jedan od projekata koji je proizašao tokom ove razmene ideja i pažljivo ga je pratio naš Odbor Milenijalaca.

  UniCredit je jednostavna uspešna panevropska komercijalna banka, sa potpuno integrisanim korporativnim i investicionim bankarstvom, koja pruža usluge velikom broju svojih klijenata kroz jedinstvenu mrežu u Zapadnoj, Centralnoj i istočnoj Evropi. UniCredit  nudi i lokalnu i međunarodnu stručnost svojim klijentima, pružajući im jedinstven pristup vodećim bankama na svojih 13 ključnih tržišta širom evropske bankarske mreže: Italija, Nemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka i Slovenija. Koristeći međunarodnu mrežu predstavništava i poslovnica, UniCredit pruža usluge u još 18 zemalja širom sveta.


  1 Izvor: https://vvv.epa.gov/energi/greenhouse-gas-ekuivalencies-calculator

  2 Odbor Milenijalaca UniCredit Grupe sastoji se od zaposlenih satrosti od 22 do 32 godine, koji rade na prevazilaženju unapred uspostavljenih obrazaca i podizanju svesti o pogledima novih generacija (u vezi sa bankarskim temama), predlažući inovativne ideje i rešenja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE