Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koliko-Srbija-ima-milionera

  Pao apetit za investiranje? Šta milioneri očekuju od 2022.?

  Očekivanja bogatih ulagača i dalje su nagnuti prema “bikovskim” akcijama a u 2022. očekuju veće kamatne i poreske stope.

  U tradicionalnoj anketi CNBC-a, 41 odsto milionera očekuje da će ekonomija ojačati sledeće godine, naspram 35 procenata onih koji kažu da će oslabiti.

  Nešto više od polovine, njih 52 odsto očekuje da će indeks S&P 500 završiti 2022. godinu sa najmanjim rastom od 5 odsto.

  No, jedan nalaz iz ankete je ilustrativniji, kada je reč o očekivanjima investitora i on signalizira pad entuzijazma i slabljenje ukupne spremnosti na rizik čak i kada je tržište uspešno savladalo nedavni talas pandemije i strahove Fed-a u vezi berzanskih tokova.

  Dva puta godišnje, CNBC u okviru istraživanja “Millionaire Survey” pita ulagače prema kojim glavnim klasama imovine planiraju da povećaju izloženost tokom sledeće godine.

  U poslednjem istraživanju učestvovalo je 750 investitora koji su generalno iskazali manji entuzijazam u odnosu na proleće ove godine.

  Procenat milionera koji kažu da će povećati ulaganja opao je u svim klasama imovine, uključujući akcije, investicione nekretnine, alternativna ulaganja, međunarodna ulaganja i plemenite metale.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE