Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novak Đoković

  Poruke Novaka Đokovića koje će vas motivisati u poslu

  Motivacija je drugo ime za Novaka Đokovića. Njegova vera, upornost, istrajnost i podrška porodice, koju često ističe, pomogle su mu da postigne brojne uspehe u belom sportu, kao i da podigne rekordnu 24. grend slem titulu.

  Nakon mnogih finala, u kojima je dosad učestvovao, Novak je držao motivacione govore i podelio sa javnošću bitne lekcije koje je naučio boreći se za svoje dečačke snove na terenu. Svaki uspeh Novak pripisuje i svojoj najvećoj podršci, porodici, koja je uvek uz njega na bitnim mečevima.

  U svakom meču on daje svoj maksimum, i kako kaže, igra na najvišem mogućem nivou u sportu koji je doneo mnogo njegovoj porodici.

  Novakove lekcije iz sveta tenisa mogu se i te kako primeniti, kako u životu tako i poslu. Zato smo izdvojili njegovih 14 citata koji će vas motivisati.

  Pobednik je onaj ko više veruje u pobedu.“

  „Pre svega, treba da verujemo u sebe.“

  Evolucija

  „Uglavnom sam ja izazivao probleme kada sam bio dole. Bilo je trenutaka kada nisam bio dovoljno odgovoran ili dovoljno odlučan.“

  „Ne može se svima dopasti ono što radim, i ako osetite da vam se neko približava i počinje rivalstvo i sve ostalo, možda treba da promenite svoju poziciju u odnosu na njega.”

  „Pritisak je deo onoga što radimo. Uvek je prisutan.”

  „Ne volim da poredim godine, iskreno. Mislim da je svaka godina drugačije iskustvo, drugačiji izazov. Vi rastete. Vi evoluirate kao osoba i kao igrač.”

  Novak Đoković (Beta/AP)

  Uspeh i izazovi

  „Znam da uspeh ne dolazi odjednom, to se ne postiže preko noći. To je rezultat mnogo, mnogo, mnogo godina rada i pokušaja da se ostvare ciljevi.”

  „Svaka godina predstavlja nove izazove i prepreke. Morate se prilagoditi.“

  „Uvek sam pokušavao da pobedim. Bio sam konkurentan kao i danas.”

  ,,Da bih ostao tamo gde jesam, a to želim, moram da ostanem posvećen kao što sam bio pre nego što sam postao broj 1.“

  ,,Sve u životu je lekcija.”

  Važnost porodice

  „Srećan sam čovek jer sam uspešan u onome što radim. Ali ono što me najviše raduje je što imam ljude oko sebe koje volim i koji mi uzvraćaju ljubav. Ovo je, za mene, najvažnije. Niko ne voli da bude sam.”

  ,,Moj uspeh u velikoj meri zavisi od harmonije koju osećam u privatnom životu. Bitno mi je da budem srećan u privatnom životu. I ako se nastavi, mogu da nastavim da igram tenis.”

  „Mislim da ako ne uživate u svom vremenu, svom životu, ako ne živite intenzivno i ne provodite vreme sa svojom porodicom, to će se na ovaj ili onaj način odraziti na vašu karijeru.“

   

   

  Izvor: BIZLife/Ivana Jaćimovski

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE