Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Festivala Dani komunikacija

  Najbolje sa festivala u Rovinju: Kratak pregled sa Dana komunikacija

  Poslednji dan ovogodišnjeg izdanja festivala još dugo nećemo zaboraviti, a bez sumnje Dani komunikacija na svoju binu dovode najzanimljivije sagovornike – ali i da okupljaju najbolje od regionalne industrije.

  „Sledećih deset godina nauka će biti usmerena na istraživanje sećanja“, poručio je jedan od vodećih svetskih neuronaučnika Moran Cerf powered by Hrvatski Telekom, stručnjak za nesvesne, ali možda upravo zato ključne bihevioralne procese potrošača, na subotnjem predavanju u sklopu Dana komunikacija, poznatog komunikacijskog festivala koji se ove godine održao od 11. do 14. aprila u Rovinju. Studije predvodnika nove generacije marketinških lidera – tako je ovog naučnika svetskog glasa opisao upravo otac modernog marketinga Phil Kotler – domaćim su komunikatorima rasvetlile naše procese odlučivanja i korake kojima je na njih moguće uticati, uključujući predviđanje ljudskih interesa i afiniteta.

  Festivala Dani komunikacija

  12.04.2024. Rovinj, Drugi dan Dana komunikacija 2024. Panel Attention, now! Na kojem su sudjelovali Anja Sedak Burcak, Mia Lasic, Damjan Planinc i Kristijan Greguric

  Spektakl osnivača Fyre Festivala

  Na Danima komunikacija nikada nije dosadno – a ovom su prilikom odlučili ispitati i zašto smo, kao društvo, toliko gladni spektakla osnivača notornoga američkog Fyre Festivala Billyja McFarlanda, s kojim je razgovarao Davor Bruketa. McFarland pokrenuo muzički festival koji je 2017. godine grandiozno najavljivan kao jedinstveno luksuzno iskustvo i san svih partijanera instagramske ere, koji su podržale poznate osobe poput Belle Hadid i Kendall Jenner, a na licu mesta ispostavio se kao jedna od najvećih prevara današnjice. „Zna se da na ovoj bini ne bežimo od neprijatnih tema – a upravo je Fyre Festival primer koji kao studiju slučaja možemo posmatratiu od spektakularnog početka do kobnog pada. I zato nam je dan na Danima komunikacija poslužio kao skandalozan, ali neizbježan poligon za razgovor o važnosti transparentnosti u marketingu i komunikacijama“, poručio je Bruketa.

  Facebook genije i osnivač UNILAD-a o stvaranju viralnog sadržaja i budućnosti mreža

  U subotu je okrugla binaa velike festivalske dvorane ugostila i briljantnog Eugenea Cheonga powered by ENNA s nezaobilaznim predavanjem naziva Ten Things, svojom riznicom jedinstvenih misli i spoznaja koje su rezultat njegovog životnog iskustva u kreativnim komunikacijama. „Naš je posao preneti emociju, a ne prezentovati puke činjenice. Kako bismo razgovarali s ljudskim bićima, moramo ovladati jezikom emocija“, odlučan je bio Cheong, ujedno osvajač hiljade velikih priznanja za svoj kreativni rad, jedan od začetnika Asian Creative Revolutiona i veliko lice Ogilvyja tokom mnogih godina koji je učesnike Dana komunikacija ostavio bez daha.

  Kako komunicirati inkluzivnije?

  Izvrsnom programu glavne dvorane trećeg su se dana pridružili i kreativka, edukatorka i stručnjakinja za fluidnu komunikaciju među pojedincima – a naročito brendovima, koje uči kako komunicirati samouverenije i inkluzivnije Ruby Rare te globalno nagrađivani govornik, autor i komunikacijski trener koji kompanije, menadžere i lidere pretvara u majstore komunikacije Marnick Vandebroek. U tri festivalske dvorane posvećene domaćim stručnjacima govorilo se o brojnim temama – uključujući one digitalne poput IAB Croatia’s PPP: Is AI Tripping?; o efikasnom komuniciranju i analitikama na velikim međunarodnim tržištima u Is Bigger Better? by IAB Croatia; o hrvatskom digitalnom tržištu u The Bigger Picture: Insights from IAB Croatia’s Online Media AdEx; sve do regionalnih pregleda kreativnosti Meet Your Neighbours: The Balkan… Oops, We Mean CEE Markets Snapshot i niza drugih, a predstavljeni su i IAB-ov novi Online Media AdEx te nove smernice Attention, now!

  Od naslovnice časopisa Time i dizajna Nike patika do Dana komunikacije – Timothi Goodman dolazi u Hrvatsku

  Organizatori su povodom zatvaranja desetog izdanja festivala pozdravili svoju DK zajednicu, zahvalili svim predavačima, panelistima, partnerima i prijateljima festivala i medijima te čestitali pobednicima takmičenja, zatvorivši festivalska vrata – dogodine. Anđela Buljan Šiber, članica Organizacijskog odbora Dana komunikacija, prokomentirala je: „Iza nas su tri nezaboravna dana, a subota je kvalitetom svojih sadržaja bila samo šlag na torti. Svake godine razmišljamo o tome kako nadmašiti prethodno izdanje – bojim se da nas za 2025. čeka jako težak zadatak jer je ovogodišnji festival bio top.

  Sve one koji se ove godine nisu mogli pridružiti velikom slavlju komunikacijske industrije razveselit će vijest da su online kotizacije uz koje je sadržajima glavne dvorane moguće pristupiti i 30 dana nakon završetka festivala dostupne na www.danikomunikacija.com.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Dani komunikacija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE