Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife-ovih „30 ispod 30“: Mladen Pađen, kompanija NIS

  Mladen Pađen, Rukovodilac Odeljenja za namensku opremu u Naftnim servisima, kompanija NIS

  Mladen Pađen rođen je 23. 5. 1992, u Zrenjaninu. Završio je EGŠ „Nikola Tesla”, na smeru elektrotehničara automatike, u Zrenjaninu. Studije na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu završio je 2017. godine, na smeru Inženjerstvo nafte i gasa.

  Krajem 2018. godine počeo je da radi u kompaniji NIS na poziciji inženjera specijaliste za rudarski alat, opremu i cevni materijal, baveći se praćenjem i koordinisanjem alata i opreme za rad na terenu, na postrojenjima za bušenje i bušotinske radove. Na toj poziciji radio je do maja 2021. godine, kada je postao vodeći inženjer za proizvodnu i operacionu opremu, unapređujući sebe kroz izradu projekata za investicione nabavke, praćenje uvođenja novih tehnologija i njihove primene. Pored toga, bio je zadužen za praćenje rada zaposlenih iz pojedinih brigada u okviru tog odeljenja. Sve to preporučilo ga je da, početkom ove godine, pređe na mesto rukovodioca Odeljenja za rudarsku opremu.

  Sebe smatra upornom, ambicioznom i komunikativnom osobom, a zastupa stav da, ukoliko damo sve od sebe, možemo da se nadamo da će se, uz malo sreće, sve vratiti kroz pokazani uspeh i dostignuća.

  Ceo život je u sportu, ali zbog poslovnih obaveza, sada samo rekreativno igra košarku. Pored toga, obožava moto-trke, a posebno mu je zadovoljstvo da ih prati uživo u evropskim prestonicama, kada mu to poslovne obaveze dozvole. U mlađim danima završio je nižu muzičku školu, te ističe da je muzika ta koja ga pokreće i inspiriše za mnoge stvari u životu.

  Mladen Pađen, Rukovodilac Odeljenja za namensku opremu u Naftnim servisima, kompanija NIS

  Mladen Pađen, Rukovodilac Odeljenja za namensku opremu u Naftnim servisima, kompanija NIS

  • Predstavite se. Koliko imate godina i koliko ste već na svojoj trenutnoj poziciji, u svom biznisu?

  Rođen sam pre 30 godina u Zrenjaninu, za koji se i vezuje formiranje NIS-a, u porodici „naftaša”. Ceo radni vek sam u NIS-u, a na aktuelnoj poziciji od aprila ove godine.

  • Šta mislite da je izdvojilo vas u odnosu na vašu generaciju? Šta je prevagnulo da budete poslovno istaknuti pre svoje 30. godine?

  Kao predstavnik treće generacije „naftaša”, imao sam jasnu sliku čime se NIS bavi, kao i šta bih želeo da radim nakon završetka studija. Tu su i lični kvaliteti, kao što su odgovornost, umerena ambicija i druželjubivost, što mi pomaže svakodnevno, i na poslovnom planu i u privatnom životu.

  • Kažu da se sreća zaslužuje. Kako ste je vi zaslužili?

  Uveren sam da sreća prati hrabre, uz jedan dodatak – potrebno je mnogo truda i rada, uz jasan plan kako do uspeha. Nije neki težak recept, ali je za mene i te kako uspešan, jer bez njega ne bih bio to što danas jesam.

  Mladen Pađen, kompanija NIS

  Mladen Pađen, kompanija NIS

  • Svedoci smo da naše tržište veoma sporo vrši tranziciju, još uvek su izrazito vidljivi obrisi socijalizma i karte su podeljene zrelijim igračima. Koji je vaš savet za mlade kolege – kojim putem da se probiju?

  Važno je da mladi usvajaju znanja od iskusnijih kolega, ali istovremeno da budu samoinicijativni, željni novih poduhvata, da uvek uče nešto novo i vole to što rade.

  • Korporacija ili privatno preduzetništvo?

  Korporativno preduzetništvo.

  • Šta vas je konkretno opredelilo da se razvijate u našoj zemlji, a ne u inostranstvu?

  Želja za ostankom u Srbiji nikad nije bila sporna. Imao sam sreću da kao mlad inženjer karijeru počnem u našoj najvećoj naftnoj kompaniji. Važno je istaći da NIS ima odlične programe za mlade. To je i jedan od razloga zašto sam ostao. Potrebno je da mladi ostanu u svojoj državi i pokušaju da stvore bolje životno okruženje i svojim znanjem doprinesu razvoju društva.

  • Kada govorimo o poslu, kako vidite sebe za 10 godina?

  Kao uspešnog menadžera, ostvarenog na svim poljima.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE