Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife-ovih „30 ispod 30“: Jelena Popov, OTP banka Srbija

  Jelena Popov, Šef jedinice za obradu priliva, OTP banka Srbija

  Jelena Popov pripada generaciji mladih uspešnih lidera zahvaljujući inovativnim idejama, odličnim komunikacionim veštinama, znanju i inicijativama koje je pokazala u svom dosadašnjem radu.

  U timu je OTP banke Srbija od 2019. godine. Poslovni i razvojni put započela je kao saradnik za obradu priliva, a danas je na funkciji Šefa jedinice za obradu priliva. Svoj entuzijazam, iskustvo i znanje pokazala je tokom rada na nekim od najznačajnijih projekata banke. Bila je uključena u centralizaciju deviznog platnog prometa u okviru Vojvođanske banke. Takođe, značajan doprinos je dala i u procesu jedne od najkompleksnijih i najizazovnijih bankarskih integracija na ovim prostorima – Vojvođanske i OTP banke, kao deo tima za migraciju deviznih računa klijenata. Bila je i član radne grupe projekta „Sirius”, simbolično nazvanog po najsjajnijoj zvezdi na nebu.

  Njena interesovanja za ekonomiju i bankarstvo nastala su još dok je pohađala Srednju školu „22. oktobar” u Žablju, gde je završila smer za ekonomskog tehničara. Akademski razvoj nastavila je na Ekonomskom fakultetu u Subotici, gde je diplomirala računovodstvo i reviziju, a potom završila i master studije.

  Na putu obrazovanja i usavršavanja postigla je uspehe i na republičkim takmičenjima iz informatike i matematike dok je bila u srednjoj školi, kao i tokom studija na „Mini-olimpijadi Računovodstvo 2015”, u Banjaluci.

  Jelena poseduje i crni pojas u karateu, a njen moto je: „Ne morate biti bolji od drugih, budite samo najbolji što možete.”

  Jelena Popov, Šef jedinice za obradu priliva, OTP banka Srbija

  Jelena Popov, Šef jedinice za obradu priliva, OTP banka Srbija

  • Predstavite se. Koliko imate godina i koliko ste već na svojoj trenutnoj poziciji, u svom biznisu?

  Imam 28 godina, a moj prvi susret sa poslovnim svetom desio se 2017. godine, kada sam tokom osnovnih studija počela da radim u Odeljenju deviznog platnog prometa tadašnje Vojvođanske banke. Ubrzo sam bila angažovana i na projektu integracije Vojvođanske i OTP banke Srbija, nakon čega, 2019. godine, stičem zvanje samostalnog saradnika za obradu priliva. Tokom procesa druge integracije, simbolično nazvane po najsjajnijoj zvezdi na nebu – „Sirius”, bila sam član radne grupe, a odmah po nastanku nove, jedinstvene OTP banke Srbija na poziciju Koordinatora za obradu priliva. Od nedavno sam zaposlena na poziciji Šefa jedinice za obradu priliva.

  • Šta mislite da je izdvojilo vas u odnosu na vašu generacijuŠta je prevagnulo da budete poslovno istaknuti pre svoje 30. godine?

  Ne smatram da me je nešto posebno izdvojilo, budući da je obeležje cele generacije kojoj pripadam to da je spremna da menja svet oko sebe. Iskoristila bih priliku da citiram Duška Radovića: „Ne morate biti bolji od drugih, budite samo najbolji što možete.”

  • Kažu da se sreća zaslužuje. Kako ste je vi zaslužili?

  Ako mene pitate, možda je veća istina da sreća prati hrabre i uporne.

  • Svedoci smo da naše tržište veoma sporo vrši tranziciju, još uvek su izrazito vidljivi obrisi socijalizma i karte su podeljene zrelijim igračima. Koji je vaš savet za mlade kolege – kojim putem da se probiju?

  Najvažnije je da imaju dobru, efikasnu i kontinuiranu komunikaciju sa svojim poslovnim, ali i širim okruženjem, kao i da budu spremni da dele informacije i znanje. Ohrabrivanjem kolega i pružanjem mogućnosti da doprinesu uspesima i rešavanju problema jačaju se kolektivno znanje i bazični potencijal koji poseduje kompanija.

  Jelena Popov, OTP banka Srbija

  Jelena Popov, OTP banka Srbija

  • Korporacija ili privatno preduzetništvo?

  Trenutno sam u potpunosti posvećena radu u korporaciji, a privatno preduzetništvo je ideja za razmišljanje.

  • Šta vas je konkretno opredelilo da se razvijate u našoj zemlji, a ne u inostranstvu?

  „Sunce tuđeg neba neće vas grijat kô što ovo grije”, rekao je veliki Aleksa Šantić. Nikada nisam ni razmišljala o tome da odem iz zemlje u kojoj sam rođena. Putovala sam dosta, ali nikada se nigde nisam zadržala duže od mesec dana. Kada čovek u svojoj kući ima ono što želi, onda on nema potrebe da traži nešto drugo. Nikada mi nije bilo jasno zašto ljudi generalno misle da je sve drugo (čitajte: tuđe) bolje. Meni je moje uvek najbolje. Tu mi je porodica, tu su mi prijatelji, borim se za svoje parče neba nad Srbijom.

  • Kada govorimo o poslu, kako vidite sebe za 10 godina?

  Cilj mi je da u potpunosti ovladam poslovnim procesima koje pozicija na kojoj se trenutno nalazim i podrazumeva i da tako napredujem u svojoj menadžerskoj ulozi. Takođe, vidim sebe kako u budućnosti preuzimam nove i uzbudljive projekte, koji će me pripremiti za menadžersku poziciju sa većim nivoom odgovornosti. U svakom slučaju, puno izazova je ispred mene, a moj moto je: „There is no growth in your comfort zone.”

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE