Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ratari, blokada

  Devet sati razgovora BEZ REŠENJA, blokade se nastavljaju

  Predstavnici poljoprivrednika poručili su da na sastanku u Vladi Srbije nije došlo do konkretnih i ključnih dogovora o svim uslovima koji su izneti, ali da će se pregovori nastaviti.

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ranije je poručila da niko neće izaći iz Vlade dok se dogovor ne postigne.

  Prema informacijama iz Beograda, poljoprivrednici nisu u potpunosti zadovoljni ishodom višečasovnih pregovora – dogovoren je samo iznos od 15 dinara kao premija za mleko.

  Pregovori su počeli u 10 časova, a prve informacije sa sastanka stigle su tek nakon 19 časova. Ključna sporenja i to o ceni suncokreta i goriva, nisu rešena.

  Vlada, premijerka, resorni ministar i pomoćnici ministra su tokom celog dana, prema rečima poljoprivrednika Jovana Jovanovića, bili konstruktivni.

  „Gledali su kako god mogu da nam izađu u susret. Mi se samo nadamo da će to u narednom, hajde da kažemo, kratkom periodu da se završi, da se nađemo možda ponovo, i da to bude gotovo“, dodao je Jovanović.

  Poljoprivrednici iz Šumadije poručili: „Ako pregovori propadnu, Srbija staje“

  Blokada će, prema njegovim rečima, biti nastavljena, ali su poljoprivrednici spremni da pokažu „dobru volju“ i omoguće prohodnost saobraćaja na određeno vreme.

  U međuvremenu, dok traju sporenja, poljoprivrednici koji nedelju dana ukazuju na pogoršanu situaciju na ulicama Novog Sada su radikalizovali protest i pomerili blokade na Žeželjev most. Nakon nekog vremena su uklonili ovu blokadu.

  Trenutno su blokirani Bulevar Mihajla Pupina, te prilaz Varadinskom mostu s ovog bulevara. Ranije su odblokirane Jevrejska i Futoška ulica.

  Jedan od predstavnika ratara Slavko Ilić rekao je ranije da je napustio pregovore sa premijerkom Anom Brnabić u vezi sa cenom otkupa suncokreta i drugim zahtevima, jer je uveren da pregovori neće uspeti.

  Nedimović: Budžet Srbije nije ćup bez dna

  Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je sastanak sa poljoprivrednicima trajao devet sati i da je na kratko prekinut jer su poljoprivrednici hteli da obaveste svoje kolege o rezultatima, ali da će biti nastavljen čim predstavnici poljoprivrednika budu spremni.

  On je za RTS rekao da će ministri i predstavnici Privredne komore Srbije biti u zgradi vlade cele noći i u utorak, sa ciljem da se postigne dogovor.

  „Razgovori su bili teški, i mora da se zna da budžet Srbije nije ćup bez dna da može ko koliko hoće da zahvati i da vlada ne može da garantuje cenu poljoprivrednih proizvoda, ali postigli smo saglasnost oko premije za mleko i oko podrške vezano za gorivo“, rekao je Nedimović.

  On je istakao da su poljoprivrednicima ponuđene cene bolje nego što dobijaju proizvođači u Hrvatskoj ili Bugarskoj i izrazio nadu da će dogovor bit postignut kao što je postignut sa malinarima i ostalim proizvođačima kao i da će svi imati sluha za kompromis.

  Vučić zamolio da se ne otežava državi: Ispunićemo opravdane zahteve poljoprivrednika

  Izvor: Beta, 021

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE