Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  aleksandar vučić, zahtevi

  Vučić zamolio da se ne otežava državi: Ispunićemo opravdane zahteve poljoprivrednika

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će biti ispunjeni samo opravdani zahtevi poljoprivrednika i da građani ne treba da odmažu već da pomognu svojoj državi kojoj je mnogo teško u ovom trenutku i to ne njenom krivicom.

  „Ispunićemo samo ono što je realno, ono što nije nećemo da ispunimo. Da li će neko da blokira puteve, da li su to seljaci ili ne, to je drugo pitanje, za mene su svi građani isti. Popustićemo sve što možemo, ali da me naterate da uradimo neku glupost kakvu smo uradili sa litijumom, nema te sile pod kojom bih popustio“, rekao je Vučić.

  On je novinarima u Beogradu upitan o zahtevima poljoprivrednika, koji sedam dana bliokiraju puteve i danas pregovaraju sa premijerkom Anom Brnabić, rekao da država ne može da tera trgovce da smanjuju marže, da uzima reket od njih, pa da daje novac nekom drugom.

  „Mi možemo samo da zamolimo trgovce da razmisle o marži“, kazao je Vučić.

  Blokada, zahtevi, ratari BL

  Blokada, zahtevi, ratari (BL)

  Vučić zamolio građane da ne otežavaju državi

  Naglasio je da se od pet poljoprivrednika, koji pregovaraju o otkupnoj ceni suncokreta, nijedan ne bavi uzgojom te kulture.

  On je izrazio nadu da poljoprivrednici neće da idu po subvencionisano gorivo kada prave blokade i „zamolio ih“ kad već blokiraju da idu na redovnu pumpu i da ne uzimaju za 40 dinara jeftinije gorivo.

  Pitao je i da li građani hoće skuplje jestivo ulje za 10, 20, 30 dinara po litru. Poručio je da ga onda ne pitaju za inflaciju.

  „U čemu je naša krivica. Ni u čemu. Mi odavno ne živimo u komunizmu, već u tržišnoj privredi. Molim građane da ne otežavaju svojoj državi. Mnogo je teško državi u ovom trenutku i to ne našom krivicom, već zbog rata u Ukrajini, neuvođenja sankcija Rusiji, problema sa Prištinom, energetske krize, zato pomozite svojoj državi“, poručio je Vučić.

  On je istakao da ne želi da bude predsednik koji će udovoljati željama onih koji se bune i blokiraju puteve. Dodao je da nema problema sa tim da neki smatraju da je država ćup iz koga se vadi sve što se stigne, iako se tako povećava stopa javnog duga u odnosu na BDP.

  „Ja sa tim nemam nikakav problem. Dovedite nekog drugog predsednika, premijera, ali to morate da kažete na nekim izborima. Spreman sam da idemo na referendum da li narod hoće da skloni predsednika“, rekao je Vučić.

  Poljoprivrednici iz Šumadije poručili: „Ako pregovori propadnu, Srbija staje“

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE