Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić: U zdravstvo uloženo milijardu evra, a krenulo se „iz minusa“

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je u prethodnih osam godina u zdravstveni sektor Srbije uloženo nešto više od milijardu evra.

  Ona je kazala da se u ulaganja, prvenstveno u obnovu zdravstvene infrastrukture, krenulo „ne od nule nego iz minusa“.

  „Uložili smo nešto više od milijardu evra poslednjih osam godina. Pre svega u infrastrukturu, i to da bi uslovi lečenja bili poboljšani“, rekla je Brnabić u Beogradu na konferenciji „Unapređenje kvaliteta radioterapije u Srbiji u periodu 2015-2022“.
  Najavila je da će izgradnja nove zgrade onkologije Kliničkog centra Srbije biti jedan od prioriteta buduće vlade.

  „Ulagali smo i u medicinske radnike, krenuli smo da odobravamo ubrzano specijalizacije, jer su mladi lekari počeli da odlaze pošto nisu mogli dalje da se edukuju u svojoj zemlji“, rekla je premijerka.

  Ocenila je da je jedan od najvećih uspeha Vlade Srbije prethodnih godina otvaranje Kliničkog centra u Nišu u čiju su izgradnju uložena oko 53 miliona evra. Državni sekretar Ministarstva zdravlja Predrag Sazdanović izjavio je da će zahvaljujući projektu unapređenja radioterapije, svaki građanin Srbije moći da se leči na isti način u kom god mestu da živi.

  „Nabavljeno je 12 linearnih akceleratora koji su instalirani u bolnicama širom Srbije. Ovo je najbolji projekat Ministarstva zdravlja“, ocenio je Sazdanović.

  Izvor: Politika

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE