Želite da vidite da li je neko dobar lider? Pošaljte mu mejl

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Želite da vidite da li je neko dobar lider? Pošaljte mu mejl

  Želite da vidite da li je neko dobar lider? Simon Sinek kaže da to lako možete da ustanovite – dovoljno je samo da mu pošaljete mejl.

  Simon Sinek je marketinški konsultant, motivacioni govornik i autor više bestselera, uključujući i skoriju „Lideri jedu poslednji“ (Leaders Eat Last). Dobri lideri, po Sineku, traže da budu izuzeti iz mejl prepiski svog tima. Drugim rečima, dobri lideri veruju svojim ljudima da će se „izboriti“ sa problemima na koje naiđu.

  Loši lideri traže da budu u „cc“ u svakoj prepisci. Žele sve da drže na oku. Ne samo da su u paranoji, već i nemaju poverenja u svoje ljude. Sinek kažu da su loši lideri oni koji, osim što prate sve te prepiske, nastoje da se u svaku konverzaciju uključe, bez obzira koliko nevažna bila. Nema veće poruke da ne verujete svojim ljudima nego da tražite da uvek budete u „cc“, i da onda odgovarate na svaki mogući mejl.

  Još jedna loša strana ovakvog liderstva jeste što zaposleni osećaju potrebu da stalno proveravaju mejl, misle da moraju da se uključuju u svaku konverzaciju jer ako to ne uradite, šef će misliti da nisu dovoljno aktivni i uključeni.
  To im s druge strane skreće pažnju sa stvari koje su stvarno važne.

  Šta je Sinekov savet? Za početak, dva dana se nemojte baviti mejlovima svog tima. Recite – „Neću biti dostupan/na dva dana. Ti si nadležan/na. A ako bude nešto urgentno, i dalje verujem da ćete se izboriti sa tim, bez mene.“

  Nema boljeg načina da učinite da ljudi OSEĆAJU DA IM VERUJETE jeste da se izuzmete iz mejl prepiske. Dobrobiti ovog postupka osetićete vrlo brzo.

  [preporucene_vesti ids=”260407, 270753, 248216″]

  Izvor: BIZLife/Inc.com

  Foto: Inc video/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE