Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za šta će najviše novca iz gradskog budžeta otići u 2023.?

  Iz budžeta Grada Beograda za 2023, najviše novca potrošiće se za javni prevoz, komunalne i stambene poslove, obrazovanje i dečiju zaštitu i investicije, rekao je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, na sednici Skupštine grada, na kojoj se raspravlja o predlogu tog budžeta.

  Kako je najavio Šapić, najveće promene u budžetu tiču se formiranja isturenog odeljenja Komunalne milicije, odnosno postavljanja 101 objekta sa stanicama „Beogradskih ličnih“, (savetnika, nadzornika) od kojih 78 u gradskim i 23 u prigradskim naseljima.

  Šapić je najavio i početak rada jedinstvenog telefonskog broja uz pomoć kojeg će građani moći da se informišu o stvarima koje ih se tiču i prijave nepravilnosti.

  Šta je još u planu?

  „Obezbedićemo i interaktivne table na svakom ulazu. Na Info tabli Grada Beograda gradjani će moći da se informišu o dešavanjima u svom okruženju, kao što je na primer isključenje struje“, rekao je Šapić.

  On je podsetio i na aktivaciju Beogradske kartice, uz koju će građani imati besplatne termine na bazenima u gradu.

  Ponovio je da će grad obezbediti besplatne udžbenike za osnovce i srednjoškolce, kao i da će vrtići, od septembra sledeće godine, biti besplatni.

  „Novi Sad je to uradio 2019. godine i ja sam srećan što je Beograd došao u situaciju da ima jaku gradsku upravu koja može da obezbedi ta sredstva“, rekao je Šapić.

  Podsetio je da je obezbedjen novac za sve usluge socijalne zaštite koje su se do sada doplaćivale.
  „Davanja za kulturu i sport naredne godine će biti veća. Značajno smo uvećali sredstva za oba sektora, budžet za kulturu je uvećan 18 odsto“, rekao je Šapić i dodao da je broj besplatnih termina za sport uvećan i da će se dodatno potpomognuti sportski centri.

  Najavio je i rekonstruisanje Glavne ulice u Zemunu, kao i Drajzerove ulice, te povezivanje Grčke ulice sa Surčinskom ulicom, postavljanje saobraćajnih znakova u Bulevaru patrijarha Pavla, gde su, prema njegovim rečima, rokovi probijeni.
  Šapić je rekao da je u planu i rekonstrukcija Trga Nikole Pašića, Kalenić pijace i buvljih pijaca, rekonstrukcija Devete gimnazije, Muzeja Grada Beograda i pozorišta Dadov.

  Planirani budžet za 2023. godinu je 205,5 milijardi dinara.

  Detalji o NG vaučerima koje je Šapić obećao: Od ponedeljka kreće PODELA

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE