Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Stvorili smo okruženje u kojem je svako dobrodošao i gde svako može da napreduje“

  Šta je najvažnije za dobar employer branding? Kompanija Wienerberger godinama unazad dokazuje da su to upravo zadovoljni zaposleni – njeni najglasniji i najbolji predstavnici. O tajni uspeha kompanije Wienerberger razgovarali smo sa menadžerskom ljudskih resursa kompanije Wienerberger za region Central Balkan, Tindom Lakanović.

  1. Često s ponosom ističete da su vaši zaposleni jedan od ključnih faktora vašeg uspeha. A šta bi oni kazali? Kakav je Wienerberger kao poslodavac?

  U Wienerbergeru smatramo da je mišljenje naših kolega od krucijalne važnosti. Iz tog razloga sprovodimo anketiranja u vidu Employee survey-a. Na taj način svi mogu da izraze svoje mišljenje. Na osnovu povratnih informacija, izrađujemo planove za unapređenje. Prošlogodišnji rezultati pokazuju da je zadovoljstvo na visokom nivou. Dodala bih da imamo veoma izazovnu geografsku poziciju jer je naša fabrika blizu Mađarske. Naše kolege imaju i opcije rada u toj zemlji, gde su zarade znatno više nego kod nas, te stoga uslove rada ne prilagođavamo samo standardima Srbije već i u EU zemalja.

  1. Kada tražite nove kolege, tražite ljude koji su samomotivisani i predani. One koji umeju da misle i deluju kao preduzetnici. Ljude koji su usredsređeni na rešenja i ličnu odgovornost. Zašto su Vam važne baš te osobine?

  Našu kompaniju čini 17 hiljada zaposlenih. Oni su okupljeni oko jedne zajedničke vizije koja je orijentisana na rezultate, rast i razvoj kompanije. To je tim koji čini sinergiju iskustva, znanja, mladosti i energije. Ponosni smo na veliki broj razvojnih programa za buduće eksperte u kojima nastojimo da svakom članu tima obezbedimo know-how za prosperitetniju budućnost.

  Upravo je zahvaljujući snazi tima, Wienerberger danas stabilan i održiv sistem od koga se uči, partner u koga se veruje i oslonac na koji se računa.

  1. Danas ljudi mnogo lakše daju otkaze i još lakše nalaze nove, bolje poslove, pa je poslodavcima sve teže da nađu kvalitetan kadar. Imate li vi u Wienerbergeru taj problem i kako se nosite s njim?

  Kompanija Wienerberger, bez obzira na trenutne trendove na tržištu rada, već godinama zajedno sa svojim zaposlenima raste iznad svojih granica. Kroz stalna unapređenja, inovacije i pametne odluke i dokazuje da se lojalnost i posvećenost zaposlenih gradi godinama. Pored neprocenjivog iskustva rada u multinacionalnom i multukulturalnom okruženju u kojem postoje prilike za personalni napredak, učenje i doprinos, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, posebno bih izdvojila brojne benefite poput privatnog zdravstvenog osiguranja, sportskih aktivnosti i anti-stres team buildinge.

  1. Multikulturalnost je nešto što je veoma očigledno u Vašoj kompaniji i što se oseti već kada se kroči u prostorije kompanije. Koliko je izazovno raditi u takvom okruženju i šta su prednosti?

  Wienerberger tim u Srbiji je raznolik, baš poput područja severne Vojvodine i Kanjiže u kojoj se nalazi naša fabrika. Tržišta na koje odlaze naši proizvodi iz Kanjiže prostiru se širom regije, pa prodajni tim dodaje na raznolikosti Wienerberger Central Balkan organizacije. Ovo je nešto na šta smo izuzetno ponosni. Tako dokazujemo da smo kompanija u kojoj su svi jednaki i imaju ista prava.

  Prednosti ovakvog okruženja su svakodnevno učenje i razvijanje jer se susrećemo sa različitim navikama, običajima i kulturama koje zahvaljujući dobrom vođstvu sjajno funkcionišu. U Wienerbergeru zajedno slavimo sve praznike, isprobavamo tradicionalne kulinarske recepte i družimo se slušajući različitu vrstu muzike.

  1. Šta smatrate Vašim najvećim uspehom u Wienerberger-u?

  U kompaniji i industriji koja je pretežno analogna i tradicionalna uspela sam da implementiram pozitivne prakse i procedure, kao i digitalne alate koji su unapredili rad mnogih kolega u organizaciji. Pozitivna atmosfera u timu koji čine i osobe sa preko 30 godina iskustva i kolege koji tek počinju karijeru je jedan od uspeha na koji sam posebno ponosna.

  Stvorili smo okruženje u kojem je svako dobrodošao i u kojem svako može da napreduje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE