Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Voren Bafet

  Voren Bafet savetuje: Najvažnija ODLUKA u životu nema nikakve veze sa NOVCEM

  Izvršni direktor kompanije „Berkshire Hathaway“, Voren Bafet, stekao je svoje bogatstvo zahvaljujući pametnom ulaganju. Međutim, ako bi pitali milijardera o najvažnijoj odluci koju je doneo, to ne bi imalo nikakve veze sa njegovim ulaganjima.

  U HBO-ovom dokumentarcu iz 2017. „Becoming Wareen Buffet“, legenda investiranja kaže da je najveća odluka u životu za koga odlučite da se venčate.

  U njegovom životu su bile dve prekretnice. Jedna je bila kada je izašao iz materice, kako je rekao. Druga je kada je sreo Suzi. U pitanju je njegova prva žena, koja je umrla 2004.

  „Ono što se desilo sa mnom ne bi se desilo bez nje“, rekao je milijarder.

  Voren Bafet

  Voren Bafet

  Voren Bafet stalno ponavlja savet o izboru supružnika

  Bafet se takođe osvrnuo na ovu temu tokom razgovora sa Bilom Gejtsom 2017. na Univerzitetu Kolumbija.

  „Želite da se družite sa ljudima koji su onakvi kakva biste želeli da budete. Kretaćete se u tom pravcu. Najvažnija osoba u tom pogledu je vaš supružnik. Ne mogu prenaglasiti koliko je to važno”, poručio je.

  To je životni savet koji 87-godišnjak ponavlja godinama. Kao što je rekao na godišnjem sastanku svoje kompanije „Berkshire Hathaway“ 2009. godine, „venčaj se za pravu osobu“.

  „Ozbiljan sam u vezi toga. To će napraviti više razlike u vašem životu. To će promeniti vaše težnje”, objasnio je on.

  Voren Bafet podelio NAJBOLJE savete za uspeh: „Kad ste besni, držite jezik za zubima“

  Istraživanje potvrdilo Bafetove tvrdnje

  Istraživanja takođe ukazuju da status venčane osobe značajno utiče na nivo uspeha. Prema studiji koju su objavili psiholozi sa Univerziteta Carnegie Mellon, ljudi sa supružnicima, koji ih podržavaju, imaju „veću verovatnoću da sebi daju šansu da uspeju“.

  Druga studija Britani C. Solomon i Džošue Džeksona sa Vašingtonskog univerziteta u Sent Luisu pokazuje da savesni supružnik može povećati vašu platu za 4.000 dolara godišnje, ali i šanse za unapređenje.

  „Druga osoba vam može pomoći da napredujete kroz prihvatanje životnih prilika. Ili može da ometa vašu sposobnost da napredujete tako što će smanjiti verovatnoću da tražite prilike za rast“, kazao je Bruk Fini, vodeći autor studije Carnegie Mellon, za CNBC.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE