Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Apple

  Direktor Epla tvrdi da ova TAKTIKA odlučivanja garantuje USPEH u životu

  Izvršni direktor kompanije Epl Tim Kuk je rekao da postoji bar jedno pitanje na koje iPhone ne može da odgovori: Kako izgraditi život koji pruža i smisao i ispunjenje? S obzirom na to da pametni telefon ne može da da savet o tome, Kuk je rešio da otkrije koja njegova taktika odlučivanja donosi uspeh.

  Na ceremoniji otvaranja Univerziteta Gallaudet u Vašingtonu prošlog meseca, Kuk je savetovao nove diplomce da donose odluke zasnovane više na svom moralnom kompasu nego na bilo kom drugom merilu.

  Iz sopstvenog iskustva, rekao je Kuk, praćenje unutrašnjeg etičkog kodeksa je najbolji način da se postigne uspeh, i na radnom mestu i van njega, piše CNBC.

  „Ostati veran onome ko ste i u šta verujete je jedan od najvažnijih izbora koje možete napraviti. To će vam pomoći da uspostavite bolje odnose. Takođe, pronaći ćete više zadovoljstva u svom poslu. I uz malo sreće i mnogo truda, to će vam pomoći da izgradite život koji ima smisla“, rekao je Kuk u svom govoru, koji je preveden na američki znakovni jezik za publiku u Gallaudetu, gde su učenici ili gluvi ili nagluvi.

  Deo tog procesa uključuje identifikaciju vašeg ličnog kodeksa morala. Zbog toga možete „dobro razumeti ko ste i u šta verujete“, dodao je Kuk.

  Čovek na poslu, uspeh

  Čovek na poslu, uspeh (Pixabay)

  Taktika podrazumeva zamišljanje situacije

  Jedan od načina da se to uradi, prema njegovim rečima, je da zamislite nepredvidivu situaciju. Zatim odredite kako, u savršenom svetu, želite da reagujete na nju.

  „Kada zamišljate svoju budućnost pitanje koje treba da postavite nije „Šta će se dogoditi?“, već „Ko ću ja biti kada se to dogodi?“ Nadam se da ćete biti ljubazni i saosećajni. Nadam se da ćete videti da je čudo biti deo nečega većeg od sebe. I magiju koja se može naći u službi drugih”, objasnio je.

  Epl postigao uspeh zbog vrednosti koje neguju

  Kuk je rekao da ga je „osećaj smisla” prvobitno privukao u kompaniju Epl 1998. Od tada, dodao je, dao je prioritet sopstvenim vrednostima dok je vodio kompaniju. Fokusirao se na to da Eplove proizvode učini inkluzivnim, pristupačnim i ekološki prihvatljivim.

  „Naša svrha je uvek bila da stvorimo tehnologiju koja obogaćuje živote ljudi. Zato se trudimo da tehnologiju učinimo dostupnom svima. Zato se borimo da zaštitimo osnovno pravo na privatnost. Zato stalno inoviramo kako bismo zaštitili životnu sredinu i ostavili svet boljim nego što smo ga našli“, kazao je on.

  Apple kompanija

  Apple kompanija (AP Photo/Matthias Schrader, File)

  Kompanija Epl vodi računa o životnoj sredini

  U kompaniji Epl kupci mogu da trguju starim pametnim telefonima, satovima ili računarima. Kompanija će odrediti da li se proizvodi mogu ponovo koristiti, preprodati ili reciklirati. Tehnološki gigant takođe želi da proizvodi proizvode sa nultim uticajem ugljenika do 2030. godine, navodi se na njegovoj veb stranici.

  Ipak, zvaničnici američke vlade žele da „gurnu“ Epl na viši standard. Prošle nedelje, tri demokrate iz američkog Senata poslale su pismo sekretaru američkog Ministarstva trgovine zalažući se za predlog zakona – sličan nedavno usvojenom zakonodavstvu EU. On bi zahtevao od svih kompanija za pametne telefone da proizvode proizvode sa univerzalnim kablom za punjenje.

  Kuk je završio svoje obraćanje napomenuvši da je osećaj zajedništva studenata, posebno onaj koji su izgradili tokom svojih fakultetskih godina, vrednost koju ne treba zaboraviti.

  „Nadam se da ćete biti dobri gospodari planete na kojoj živimo i učesnici u borbi da bude bolja, ravnopravnija, pristupačnija, pravednija. Nadam se da ćete se čvrsto držati zajednice koju ste izgradili ovde. Jer šta god život donese, vaš uspeh će biti zagarantovan“, zaključio je direktor tehnološkog giganta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE