Vlasnik firme u Hrvatskoj sagradio DVE ZGRADE za svoje ZAPOSLENE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlasnik firme u Hrvatskoj sagradio DVE ZGRADE za svoje ZAPOSLENE

  Retki su poslodavci kao što je Mijo Pašalić iz Makarske koji je odlučio da „zbrine“ svoje zaposlene koji nemaju rešeno stambeno pitanje i sagradi dve zgrade sa po osam stanova, veličine od po 60 m2.

  Useljenje 13 od 16 radnika planirano da se odvija od kraja marta pa do Uskrsa

  Ovaj projekat je Pašalića koštao više od 11 miliona kuna (oko 1,4 miliona evra). Radnici će stanove plaćati po ceni kvadrata od 650 do 950 evra, na rok od 15 godina, s tim da u ugovoru nije navedeno da u tom periodu moraju biti zaposleni u njegovoj firmi, piše Slobodna Dalmacija.

  Zgrade su se gradile godinu dana, a nove stanare će stran s parking ili garažnim mestom koštati oko 60.000 evra.

  „U Makarskoj je ljudima bez mame i tate gotovo nemoguće da reše stambeno pitanje. Zemljište za zgrade smo platili 250 evra po kvadratu, i kada gledate ponašanje banaka prema običnim ljudima, te cenu zemljišta i gradnje, nas je sve zajedno koštalo po kvadratu između 1.400 i 1.500 evra“, kaže Pašalić.

  Bez obzira na to što je firma „Apfel“ lane imala pad prometa od 40 odsto, Pašalić nije odustao od gradnje zgrada, koja je započela taman na početku pandemije koronavirusa.

  Osim toga, kompanija će pomoći radnicima i pri unutrašnjem uređenju stanova na način da su s poslovnim partnerima dogovoreni popusti i plaćanje na rate prilikom kupovine svih potrebnih stvari i uređaja za unutrašnje uređenje stana.

  Izvor: Slobodna Dalmacija

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE