Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posle UŠĆE Tower Two i BEO Shopping Centra, nova investicija MPC Properties (FOTO)

  MPC Properties, najveća domaća kompanija za razvoj nekretnina u regionu, za manje od dve godine sagradila je nekoliko impozantnih objekata u prestonici Srbije

  „UŠĆE“ kompleks promenio izgled Novog Beograda

  Polovinom prošle godine otvoren je UŠĆE Tower Two poslovni objekat, koji je uz UŠĆE Tower One i UŠĆE Shopping Center postao deo jedinstvenog „UŠĆE kompleksa“, koji je praktično promenio opis i izgled tog dela grada, sa idejom da lociran u samom srcu Novog Beograda, bude mesto za podršku i razvoj poslovanja.

  Kao jedan od objekata čija je zamisao da menja način i standard života i poslovanja savremenog čoveka, UŠĆE Tower Two predstavlja prestižan i luksuzan poslovni objekat površine 23.200 kvadrata sa 22 sprata.

  Za kompaniju MPC Properties je 2020. godina bila veoma važna godina i zbog otvaranja još jedne zgrade koja predstavlja inovaciju na srpskom tržištu.

  Polovinom 2020. godine otvoren je i BEO Shopping Center na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve, koji se prostire na površini od 130.000 kvadrata, što je reda veličine 20 fudbalskih terena, a u svojoj ponudi ima više od 130 internacionalnih brendova.

  Taj centar se takođe izdvaja svojim inovativnim arhitektonskim konceptom koji prati poslednje svetske trendove u retail-u sa više otvorenih površina, širokim koridorima, dosta prirodnog svetla i zelenila.

  Najvažnija globalna priznanja za BEO Shopping Center

  BEO Shopping Center uspeo je za kratko vreme da osvoji i dve prestižne internacionalne nagrade renomirane organizacije „International Property Awards“ i to u kategorijama “Best Retail Architecture” i “Best Retail Interior”, što spada u red najznačajnijih globalnih priznanja u oblasti upravljanja nekretninama i uopšte real estate industrije.

  Ipak, predstavnici te kompanije najavljuju da za njih ne postoje granice, odnosno da se tu neće zaustaviti, jer se već radi na novom objektu u Beogradu koji kombinuje najbolje standarde i inovativni pristup.

  Sve to bilo je povod za razgovor za BIZLife sa novim CEO-om kompanije MPC Properties Maxence Liagreom.

  Liagre je inače vodeći svetski stručnjak za nekretnine sa više od 20 godina iskustva u upravljanju i rukovođenju šoping centrima širom sveta.

  „Ponosni na nagrade, podstiču nas da budemo bolji“

  Prethodna godina uopšte nije bila lagana za celu našu industriju, ali nam je na neki način pomogla da se bolje fokusiramo na određene projekte, kaže on za BIZLife.

  Liagre navodi da su u kompaniji veoma ponose nagradama, ali i da to nije prvi put da ih dobijaju.

  „Dobijali smo različite nagrade i ranije, već smo osvojili više nagrada u različitim kategorijama – za menadžment, arhitekturu, organizaciju poslovnog prostora… Nagrade su važne za nas jer predstavljaju potvrdu naše izvrsnosti, stručnosti i posvećenosti u radu. „International Property Awards“ nagrade koje smo dobili veoma su važne jer su na svetskom nivou, što je potvrda da su naši projekti koje realizujemo u Srbiji deo globalnih, međunarodnih standarda. To nas samo vuče da i dalje dajemo svoj maksimum i pomeramo granice tržišta“, kaže Liagre.

  „Tri lista Duvana“ novi prestižni poslovni projekat

  Najavljuje da će ove godine u fokusu biti novi projekat – nova poslovna zgrada, koju će raditi MPC Properties.

  Završili smo UŠĆE Tower One i UŠĆE Tower Two na veoma prestižnoj lokaciji, a sada ćemo takođe kombinovati najbolje standarde u modelovanju novih, modernih zgrada. Fokusiraćemo se na otvaranje našeg novog prestižnog poslovnog projekta poznatijeg kao “Tri Lista Duvana“. Biće to jedinstven objekat u samom centru grada, kaže Liagre.

  “Predvideli smo jednostavniji pristup automobilima i javnom prevozu, te smo za sve one koji upravo prevozom dolaze na posao u okviru ove zgrade omogućili više od 45 parking mesta. Imaćemo kafeteriju u zgradi, lep restoran, zastakljen prostor sa panoramskim pogledom“, otkriva delove Liagre.

  Pored toga, korisnicima ćemo ponuditi i uslugu opremanja enterijera i na taj način im omogućiti da imaju jedinstvene personalizovane kancelarijske prostore.

  Podseća da je na ovo tržište došao pre pola godine i da je po dolasku bio impresioniran, pre svega kvalitetom kompanije i portfoliom, kao i visokim nivoom profesionalizma tima.

  „Pandemija covid-19 uticala na industriju nekretnina, ali smo se brzo adaptirali na nepredviđene okolnosti“

  Prošla godina bila je veoma specifična imajući u vidu sve okolnosti usled pandemije, a ova 2021. biće tranziciona, ističe sagovornik BIZLife.

  „Moramo da stabilizujemo portfolio i razvijemo nove usluge, te ćemo nastojati da u narednom periodu resurse više fokusiramo na određene projekte i planove“, rekao je Liagre.

  Pandemija korona virusa dosta je uticala na našu industriju, što kroz ograničenje kontakta, zatim rad od kuće, ali i sve ostale restrikcije. Sve to zajedno je uticalo na smanjeni kapacitet rada zakupaca i firmi u našim poslovnim centrima ali i šoping centrima generalno, ističe on.

  „To je za nas bio šok na samom početku, ali smo se vrlo brzo adaptirali i dali odgovor na krizu, pokušali da nađemo najbolja rešenja, a u svemu tome bilo je i veoma važno da povratimo poverenje korisnika“, kaže sagovornik BIZLife.

  *Detaljnije o planovima kompanije na srpskom tržištu, čitajte u martovskom izdanju BIZLife magazina. 

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by MPC Properties (@mpc.properties)

  Izvor: BIZLife/Jelena Andrić

  Foto: MPC Properties/Relja Ivanić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE