Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vakcina protiv korone u Srbiji možda već u decembru

  Država se trudi da omogući da vakcine protiv Kovida 19 „budu u Srbiji tokom decembra“, kaže premijerka Ana Brnabić napominjući da će to zavisiti od toga koliko se brzo one registruju u zemljama porekla.

  Ona je kazala da se „na ovom pitanju radi već nekoliko meseci, kako bi se obezbedilo da Srbija bude jedna od prvih zemalja koja ima pristup vakcinama“.

  Ravnopravno pregovaramo sa svim proizvođačima kako bi građani Srbije imali vakcinu koju žele ili onu u koju imaju najviše poverenja, a država mora da garantuje da su te vakcine bezbedne, što se ne dovodi u pitanje, rekla je Brnabić novinarima u Nišu.

  Ona je precizirala da je Srbija deo Kovaks mehanizma, ali i da bilateralno razgovara sa svim stranama.

  „Sa američkim Fajzerom imamo predugovor, sa kineskim Sinufarmom u ovom trenutku radimo na predugovoru, sa ruskim proizvođačem Sputnjik V imamo komunikaciju, takođe i sa AstraZenekom“, rekla je ona.

  Premijerka je kazala da je država „takođe obezbedila da vakcine prođu sve standardne procedure na najbrži i najefikasniji mogući način“.

  Ona je dodala da se procedurom oko nabavke vakcina bave nadležne službe pri Ministarstvu zdravlja, kao i Batut, Torlak i Agencija za lekove i medicinska sredstva.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE