Snabdevaju svet ZAŠTITNIM RUKAVICAMA, a sad se ZATVARAJU zbog zaraze

Malezija je najavila zatvaranje gotovo 30 fabrika korporacije Top Glove radi testiranja i karantina, nakon što je kod više od 2.000 radnika najvećeg proizvođača gumenih rukavica u svetu potvrđena zaraza covidom 19.

Malezijsko ministarstvo zdravstva izvestilo je o naglom rastu broja zaraženih u pogonima Top Glovea i u njegovim smeštajnim kapacitetima za radnike. Od 5.767 testiranih radnika njih 2.453 dobilo je pozitivan rezultat.

Vlada je objavila da će u etapama zatvoriti ukupno 28 fabrika Top Glovea, ne precizirajući raspored zatvaranja. Prošle nedelje uvela je 14-dnevna ograničenja u delu zemlje oko 40 km zapadno od glavnog grada Kuala Lumpura, gde se nalaze i fabrike i spavaonice Top Glovea.

U berzanskoj objavi u ponedeljak, Top Glove je saopštio da je prošle srede obustavio proizvodnju u 16 od 28 fabrika, a preostalih 12 radi sa znatno smanjenim kapacitetima.

Kompanija ima 47 fabrika u Maleziji, Kini, Vijetnamu i na Tajlandu, a njih 36 proizvodi rukavice. Najveća su im tržišta Evropa i Severna Amerika, a drži četvrtinu globalnog tržišta rukavica od lateksa.

U godini pandemije ostvarili su rekordnu dobit zahvaljujući ogromnoj potražnji za zaštitnom opremom.

Prema Malezijskom udruženju proizvođača gumenih rukavica, otprilike dve trećine gumenih rukavica u svetu proizvedeno je u Maleziji, a uz Top Glove grupa velikih proizvođača uključuje i Hartalega Holdings i Supermax Corp.

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE