Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Boku stiže novi trajekt: Cena 3,2 miliona evra sa popustom

  Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je od grčke firme Karaiskakis Shipping Company kupilo trajekt „Telamon“ za 3,2 miliona evra.

  Kapacitet tog plovila proizvedenog 2000. godine i koje zadovoljava sve evropske standarde je 102 putnička vozila.

  Kako je za Radio Crne Gore izjavila predstavnica Morskog dobra Sandra Škatarić, u tom javnom preduzeću očekuju da će novi trajekt, na liniji Kamenari-Lepetane, saobraćati od narednog meseca.

  „Kapacitet trajekta je 102 putnička vozila, ali koristeći naš način slaganja, zbog brzine ukrcaja i iskrcaja, radi se o kapacitetu od 90 vozila. U pitanju je putnički otvoreni priobalni trajekt sa krmenom i pramčanom rampom čija je godina proizvodnje 2000. Što se tiče cijene, procenjena vrednost je iznosila 3.400.000 evra, ali smo mi uspeli da bude nešto niža“, naglašava Škatarić.

  Kako navodi, navedena ugovorena vrednost je nešto niža, 3.200.000 evra, iz razloga što je mesto isporuke Grčka i što je Morskom dobru kao naručiocu data mogućnost da u toku pregovora zahteva smanjenje kupoprodajne cene.

  „Trajekt će zadovoljiti navedenu relaciju sa svojim karakteristikama. Reč je o modernom trajektu sa kojim će Preduzeće podići na neki način nivo usluge, sigurnost i bezbednost putnika, usklađen sa evropskim standardima“, ističe Škatarić.

  Izvor: CdM

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE