Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Subotnja ponuda na berzi dobrih filmova

  OTKAČENI PROFESOR

  Od 16.10 na drugom programu RTS-a. Profesor Džulijus Kelp introvertiran je, bojažljiv i nespretan naučnik, zbog svoga osećaja manje vrednosti postao je i žrtva maltretiranja agresivnijeg kolege. (The Nutty Professor, 1963.)

  Željan samopouzdanja i ženske pažnje, Kelp napravi čudotvorni napitak koji ga na kratko vreme pretvara u njegovu potpunu suprotnost, Badija Lava.

  Badi je sve ono što profesor nije, šarmantan, duhovit, slobodouman, hrabar i neodoljiv ženama. Badi je zanimljiv i prelepoj studentkinji Steli Perdi, u koju je profesor Kelp nesrećno zaljubljen. Jedini problem Kelpovog čarobnog napitka jeste ta da je njegovo trajanje vremenski ograničeno i nepredvidivo…

  Uloge: Džeri Luis, Stela Stivens, Del Mur, Med Flori… Režija: Džeri Luis

   

  ŽENE IZ STEPFORDA

  Od 19.55 na drugom programu RTS-a. Džoana i Volter su dvoje novih stanovnika u Stepfordu. (The Stepford Wives, 1975).

  Iako je domaćica, Džoana je inteligentna i kreativna. Volter je očigledno neodgovarajući muž i odmah se učlanjuje u „Muški klub“ koji se nalazi u staroj kući na privatnom imanju sa ozbiljnim obezbeđenjem.

  Džoanu nervira činjenica što su žene u Stepfordu uglavnom neinteligentne, nose haljine sa cvetnim dezenima i pričaju samo o štirku i proizvodima za čišćenje.

  Strašna istina je da muškarci iz Stepforda menjaju svoje supruge za poslušne seks-robote. Ona želi da pobegne, ali da li je to moguće?

  Uloge: Ketrin Ros, Paula Prentis, Tina Luiza, Piter Masterson… Režija: Brajan Forbs

   

  MOJA KRIVICA

  Od 22.20 na Prvom programu RTS-a. Francuski film o dvojici drugara, Franku i Simonu, koji su dobri policajci. (Mea Culpa, 2014)

  Oni rade kao partneri, ali njihovi životi potpuno se preokreću kada Simon, vozeći pijan, uzrokuje tešku saobraćajnu nesreću.

  Nekoliko godina kasnije, njegova porodica je u opasnosti i on je prisiljen da preuzme stvar u svoje ruke…
  Moja krivica

  Uloge: Vinsent Lindon, Nadin Labaki, Žils Koen… Režija: Fred Kavaje

   

  ZLOČIN U LEDU

  Od 21.05 na TV O2. Film je baziran na istinitoj priči o detektivu Džeku Halkombu iz Aljaske (Nikolas Kejdž), koji je uspeo da uhvati serijskog ubicu Roberta Hansena (Džon Kjuzak). Više od trinaest godina Hansen je pritajeno nalazio žrtve na ulicama Enkoridža. Kada se njihov broj uvećao, detektiv Halkomb kreće u ličnu poteru. Reč je o naizgled uglednom porodičnom čoveku koji je tokom 12 godina sistematično oteo više od 24 žene i onda ih puštao u prirodi i lovio.

  Uloge: Nikolas Kejdž, Vanesa Hadžins, Džon Kjuzak Režija: Skot Voker

   

  NOĆNI VOZ ZA LISABON

  Od 20.05 na Radio-televiziji Vojvodine. Slučajan susret s tajanstvenom Portugalkom podstiče starijeg švajcarskog profesora Rajmunda Gregorijusa da napusti karijeru i otputuje u Lisabon u potrazi za doktorom i pesnikom koji je život posvetio svrgavanju diktatora Salazara.

  Rajmund je profesor latinskog i stručnjak za drevne jezike. Život mu se menja nakon što je sprečio devojku da skoči sa mosta u švajcarskom gradu Bernu. Zanima ga zašto je to uradila, ali devojka nestaje, ostavivši samo svoj kaput. On u njemu pronalazi knjigu portugalskog doktora s voznom kartom u njoj. Upotrebljava je i odlazi u Lisabon. Tražeći autora, Rajmund ponovo otvara mračno poglavlje u državnoj istoriji i otkriva tragični ljubavni trougao. Upada u zavrzlamu u kojoj su ulozi veliki. Njegovo putovanje na kraju prevazilazi prostor i vreme, dotičući pitanja istorije, filozofije, medicine i slučajne ljubavi i evoluira u oslobađajuću potragu za pravim značenjem života. Zasnovano na romanu Paskala Mersijera, Noćni voz za Lisabon.

  Glavne uloge: Džeremi Ajrons, Melani Loran, Džek Hjuston, Martina Gedek, Nikolau Brejner, Bruno Ganc, Kristofer Li, Lena Olin, Šarlot Rampling.

   

  U POTRAZI ZA ŠUGAR MENOM

  Od 23.45 na Radio-televiziji Vojvodine. Dva zaljubljenika u muziku iz Južne Afrike kreću u misiju da bi otkrili kakva je sudbina zadesila nepoznatog američkog rokera iz 1970-ih, čiji je prvi album postao hit u njihovoj državi, ali usput otkrivaju jednu veliku tajnu. U potrazi za Šugar Menom otkriva neverovatnu i dirljivu priču o Rodrigezu, koji, uprkos svojoj ogromnoj popularnosti u Africi, nije uspeo da postao američka rok ikona 1970-ih.

  Krajem 1960-ih, dva slavna producenta otkrila su ga u jednom detroitskom baru, gde ih je dirnuo svojim duševnim melodijama i proročkim tekstovima. Snimili su album za koji su verovali da će mu obezbediti ugled jednog od najboljih umetnika svoje generacije. Međutim, i pored mnogobrojnih pozitivnih kritika, album je doživeo propast, a pevač je otišao u zaborav, mada se pričalo da je izvršio samoubistvo na sceni. Ali piraterija je pronašla svoj put do Južne Afrike u kojoj vlada aparthejd, i tokom naredne dve decenije, on je postao pravi hit.

  Dva obožavaoca iz Južne Afrike odlaze da saznaju šta se desilo njihovom junaku. Istraga ih vodi do priče, neverovatnije od svih postojećih mitova o umetniku zvanom Rodrigez. Film govori o nadi, inspiraciji i rezonantnoj moći muzike.

  U potrazi za Šugar Menom je 2013. godine odneo BAFTA nagradu na najbolji dokumentarni film, a dve nedelje kasnije i Oskar. Naredne godine, autor filma je izvršio samoubistvo.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE