Turistički blogeri izabrali Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Turistički blogeri izabrali Srbiju

  Naša zemlja izabrana je za najbolju destinaciju u Evropi, prema mišljenju najuticajnijih blogera i influensera u turizmu, na sajtu Trevel leming, koji se bavi malo poznatim i neistraženim destinacijama u svetu.

  Kako kažu u Turističkoj organizaciji Srbije, žiri sačinjen od 12 svetskih eksperata u turizmu, nominovao je 12 destinacija, među kojima i Srbiju. Glasali su čitaoci širom sveta, Srbija je zauzela ubedljivo prvo mesto sa 39 odsto glasova posetilaca sajta.

  Turističke organizacije su predložile desetine nominacija, a listu od 12 najzanimljivijih lokacija za obilazak u 2019. izabrao je panel najboljih svetskih turističkih blogera. Rezultati takmičenja objavljeni su na Travellemming.com.

  Nekoliko nedelja ranije, na istu temu glasali su i turistički stručnjaci. Na osnovu iskustva i mišljenja pet sudija, eksperata za putovanja, naša zemlja je izuzetno visoko rangirana, a prvo mesto za ovu godinu odnela su Farska Ostrva.

  Uporedo, na ovom sajtu koji je pokrenuo Amerikanac Nejt Hejk, odvijalo se i ovo takmičenje na kom za šest najboljih destinacija na šest kontinenata, glasaju čitaoci.

  Čestitamo Srbiji na pobedi, jer to je divna zemlja koja ima ogroman potencijal kao glavno turističko odredište, kaže za Novosti Nejt Hek, osnivač ovog sajta, koji kaže da je bio u Sribji 2017. godine, a iste godine je posetio 42 druge zemlje.

  “Bio sam impresioniran živopisnom kulturom u Beogradu i posebno mi se dopala ulična umetnost. Želeo bih da se vratim u Srbiju da istražim još, naročito u zabačene krajeve zemlje. Mislim da bi za 10 godina vaša zemlja mogla biti jedna od najpopularnijih destinacija u istočnoj Evropi.”

  Na sajtu se mogu videti objašnjenja sudija zašto je nominovana svaka od destinacija. Osim Srbije, ostalih 11 su pobednička Farska Ostrva, zatim dve lokacije u Sloveniji, Hvar u Hrvatskoj, Bolivija, Laponija, Kosta Brava u Španiji, Kijev u Ukrajini, Brno u Češkoj, Lihtenštajn, Danska i oblast Kent u Engleskoj.

  U Beogradu možete da iskusite ritam noćnog života na plutajućim noćnim klubovima, jednu od najlepših uličnih likovnih scena na svetu i šarmantan grad unutar tvrđave, tekst je blogerke Kirsten Rič.

  Izvan glavnog grada naći ćete mirne reke koje vijugaju kroz bujne zelene doline, ušuškane gradove i sela sa mnoštvom istorijskih znamenitosti na svakom koraku. Najbolje od svega, položaj Srbije na jugu znači da se može posetiti u bilo koje doba godine.

  Najviše pozitivnih komenatara mladih blogera o našoj zemlji odnosi se na odličnu kafu i zanimljivu uličnu umetnost. Po rečima Nejta Heka, oduševilo ga je što je u Beogradu u ponudi pešačka turistička tura – obilazak ulične scene, i to sa samim umetnikom!

  Beogradski Dorćol istakao se velikim brojem kafića u kojima se spremaju odlični napici od kofeina, po preporuci turističkih stručnjaka.

  Izvor: Novosti

  Foto: BIZLife, Pixabay, uvac.org

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE