Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tesla automobil, akcije

  Tesla OTPUSTILA skoro 200 radnika zaduženih za razvoj Autopilota

  Tesla je otpustila skoro 200 radnika, od kojih je većina zadužena za razvoj Autopilot AI sistema za asistenciju u vožnji.

  Otpuštanja u kompaniji su se dogodila nakon što je izvršni direktor Ilon Mask rekao rukovodiocima da je potrebno da smanji broj zaposlenih za oko 10 odsto.

  Otkazi su usredsređeni na Tesline kancelarije u San Mateu u Kaliforniji, gde su zaposleni radili na funkciji pomoć vozaču, tj. Autopilot. Mnogi od njih su navodno bili radnici koji rade po satu i imaju zadatak da obeleže podatke o obuci. Taj posao je od suštinskog značaja za razvoj AI sistema, ali često niskokvalifikovan i malo plaćen. Poslednjih godina mnoge kompanije su se okrenule jeftinijim izvorima radne snage u manje razvijenim zemljama.

  TechCrunch je izvestio da je Teslina kancelarija u San Mateu prvobitno imala 276 zaposlenih. Otpušteno je oko 195 ljudi, kako su naveli, uključujući obeleživače podataka, analitičare i supervizore. Ostavili su 81 radnika koji će navodno biti premešteni u drugu kancelariju.

  Kako Ilon Mask planira da otpusti ZAPOSLENE, a da mu ukupna radna snaga raste?

  Do kraja 2021. godine Tesla je imala 99.290 zaposlenih širom sveta. Ranije ovog meseca Ilon Mask je rekao da ima „super loš osećaj“ o američkoj ekonomiji i da Tesla ima „previše radnika“, što je dovelo do otpuštanja. Prvobitno je rekao da stalno zaposleni mogu da izgube posao, ali kasniji izveštaji govore, kao i otkazi u San Mateu, da su radnici plaćeni po satu takođe ugroženi.

  Tesline metode za smanjenje broja zaposlenih ponekad su bile kontroverzne. Dva bivša radnika nedavno su podnela tužbu protiv kompanije, tvrdeći da je Tesla prekršila savezni zakon. Kompanija nije dostavila obaveštenje 60 dana pre nego što je izvršila masovno otpuštanje u svojoj fabrici Gigafactory u Nevadi. U TechCrunch-ovom izveštaju o otpuštanjima u San Mateu, izvori su izjavili za da je većina radnika otpuštena na osnovu učinka, što znači da Tesla neće morati unapred da obavesti o otkazu.

  Tesline nove fabrike gube milijarde USD: Ilon Mask pomenuo BANKROT

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE