Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tesla

  Kako Ilon Mask planira da otpusti ZAPOSLENE, a da mu ukupna radna snaga raste?

  Kompanija Tesla napreduje sa planovima za otpuštanje oko 10 odsto zaposlenih, izjavio je izvršni direktor Ilon Mask. Uprkos tome prvi čovek automobilskog giganta očekuje da će ukupna radna snaga kompanije za godinu dana biti veća nego danas.

  Mask je poslednjih mesec dana slao oprečne signale o svojim kadrovskim planovima. Pojasnio je sve putem videa na Katarskom ekonomskom forumu.

  „Tesla smanjuje plaćenu radnu snagu za otprilike 10 odsto u naredna verovatno tri meseca ili tako nešto. Sasvim je jasno da očekujemo da ćemo povećati našu radnu snagu po satu. Veoma smo brzo rasli na strani plata i malo prebrzo u nekim oblastima, tako da je potrebno smanjenje plaćene radne snage“, poručio je on.

  Tesla je krajem prošle godine imala oko 100.000 zaposlenih širom sveta, od kojih je oko 42 odsto bilo van Sjedinjenih Američkih Država. Kompanija je takođe rekla da su otprilike 39 odsto njenog globalnog osoblja bili radnici na proizvodnim linijama na početku godine. Od tada je otvorila dve nove fabrike, u blizini Berlina u Nemačkoj i Ostina u Teksasu. Od tada povećava broj zaposlenih i proizvodnju u tim fabrikama.

  Ilon Mask mikročip

  Ilon Mask Screenshot YT

  Za godinu dana Tesla očekuje veći broj zaposlenih

  Mask je izjavio da će u prilično kratkom roku dovesti veći broj radnika.

  „Za godinu dana mislim da će naš broj zaposlenih biti veći. Ali kratkoročno, u narednih nekoliko meseci, očekujemo smanjenje plaćene radne snage za otprilike 10 odsto“, istakao je on.

  Ilon Mask je prvo otkrio planove za otpuštanje u mejlu rukovodiocima Tesle, koju je Rojters preneo ranije ovog meseca. U tom imejlu je rekao da ima „super loš osećaj“ o ekonomiji.

  Kasnije je povukao te komentare. U tvitovima je naveo da će se „ukupan broj zaposlenih povećati“. U drugom tvitu samo nekoliko sati kasnije, Mask je potvrdio da je „tačna“ vest u kojoj se pominje njegov plan da smanji broj zaposlenih za 10 odsto.

  Neposredno pre nego što je počeo razgovor o otpuštanjima, Mask je u posebnom mejlu Teslinim kancelarijskim radnicima najavio da moraju da se vrate radu 40 sati nedeljno ili će ih kompanija smatrati da su dali otkaz.

  Mask je istakao da je recesija u nekom trenutku neizbežna i dodao da kratkoročna recesija „nije izvesna“.

  Preti otkazom u Tesli: Ilon Mask ZABRANIO rad od kuće i uslovio zaposlene

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP, Screenshot YT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE