Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife-ovih „30 ispod 30“: Sunčica Dučić, Meractor-S

  Sunčica Dučić, Category Manager, Mercator-S

  Sunčica Dučić rođena je 1994. godine, u Pančevu. U Beogradu je otpočela svoje formalno obrazovanje i dobila priliku za početak karijere. Fakultetsko obrazovanje započela je, najpre, u oblasti turizma, ali je odlučila da se preusmeri na oblast marketinga i menadžmenta. Karijeru je započela za vreme studija, i to u kompaniji Mercator-S, čiji je i dalje deo. Prvi koraci u kompaniji Mercator-S bili su u domenu administrativnih poslova u oblasti ljudskih resursa, nakon čega je dobila priliku da se horizontalno pomeri u organizaciji i oproba u području Tradinga i category managementa. Upravo ova promena imala je najveći uticaj na to gde je danas, navodeći je da prepozna, iskoristi i razvije svoje najbolje veštine.

  Rad u oblasti Trading i category managementa započinje na mestu asistenta u trgovini, radeći na više kategorija – KonzerviranoDoručak i Namirnice za pripremu jela. Nakon nešto više od godinu dana, postala je najmlađi Category menadžer u kompaniji, preuzevši upravljanje kategorijom Doručak. U okviru ove pozicije oprobala se i u kategoriji Zdrave hrane, kao i u kategorijama Slatkiši i grickalice, koje i danas vodi. Poslednjih devet meseci razvija svoje mentorske i liderske sposobnosti vodeći mladi tim od sedam članova, sa kojima radi na razvoju kategorija Slatkiši i grickaliceDoručak i Zdrava hrana.

  U slobodno vreme uživa u druženju sa malom ali odabranom grupom prijatelja, sa kojima istražuje svet oko nas, nove predele i gradove. Trudi se da iskoristi sve mogućnosti koje joj okolina i život pružaju, uz muziku, koja je, kako kaže, neizostavni deo nje.

  Sunčica Dučić, Category Manager, Mercator-S

  Sunčica Dučić, Category Manager, Mercator-S

  • Predstavite se. Koliko imate godina i koliko ste već na svojoj trenutnoj poziciji, u svom biznisu?

  Zovem se Sunčica Dučić, imam 27 godina. Deo sam tima kompanije Mercator-S, u kojoj poslednje četiri godine radim na poziciji Category menadžera.

  • Šta mislite da je izdvojilo vas u odnosu na vašu generacijuŠta je prevagnulo da budete poslovno istaknuti pre svoje 30. godine?

  Prvo je došla volja, koja me je gurala da idem napred, da svaki dan napravim korak više, da sve savladam, istražim, naučim, zatim spremnost na promene, jer bih bez njih konstantno cupkala u mestu. Na kraju, da svakom zadatku i situaciji koju imam ispred sebe dodam novu vrednost.

  • Kažu da se sreća zaslužuje. Kako ste je vi zaslužili?

  Jednom rečju: posvećenošću. Ali za sreću je potrebno dvoje, zato mi je mnogo drago što sam deo tima kompanije Mercator-S, koja kroz mnoge projekte podržava mlade talente i pomaže nam da širimo znanja i napredujemo, i horizontalno i vertikalno. To je dobitna kombinacija.

  • Svedoci smo da naše tržište veoma sporo vrši tranziciju, još uvek su izrazito vidljivi obrisi socijalizma i karte su podeljene zrelijim igračima. Koji je vaš savet za mlade kolege – kojim putem da se probiju?

  Neke vrednosti nikad ne prolaze: upornost, učenje i strpljenje.

  Sunčica Dučić, Mercator-S

  • Korporacija ili privatno preduzetništvo?

  Kažu da je temelj najvažniji i najbitniji korak u građenju kuće. U ovom slučaju, korporacija je temelj – osnova i snaga, preduzetništvo je drugi korak – nadogradnja i oblikovanje.

  • Šta vas je konkretno opredelilo da se razvijate u našoj zemlji, a ne u inostranstvu?

  Spoznaja da prilika za uspeh ne poznaje granice i države, dostupna je upravo tu gde si, samo ako širom otvoriš oči.

  • Kada govorimo o poslu, kako vidite sebe za 10 godina?

  Kao večnog učenika, uvek gladnog znanja i novina. Kao učitelja, jer znati samo za sebe – predstavlja rezultat, ali preneti znanje na druge – predstavlja uspeh.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE