Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Struja za privredu NEĆE POSKUPETI do juna

  Vlada Srbije donela je odluku da struja za privredu ne poskupljuje, objavio je Blic.

  Na sednici vlade je usvojen zaključak kojim se preporučuje EPS da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu, ugovore o snabdevanju električnom energijom za snabdevanje zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra po megavat-satu (MWh) bez PDV za period snabdevanja do 30. juna 2022. godine.

  Takođe, preporučeno je da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu koji imaju zaključene ugovore a kojima je ugovorena cena više od navedene cene ponude izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja sa periodom važenja od 1. januara 2022. godine.

  Ukoliko kupcima električne energije na komercijalnom tržištu ugovor ističe u periodu do 30 juna, preporučeno je EPS da te ugovore zaključuje po jedinstvenoj ceno od 75 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja do 30. juna.

  Pored toga usvojen je zaključak u vezi s rezervnim snabdevanjem kojim je preporučeno EPS-u da krajnjim kupcima električne energije koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da rezervno snabdevanje nakon 1. januara 2022. godine obavlja po ceni od 97,50 evra/MWh, bez PDV.

  Usvojen je zaključak koji se odnosi na Odbrambenu industriju Srbije.

  Preporučeno je EPS da kupcima električne energije – pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE