"Srbija će uložiti STOTINE MILIONA EUR u Republiku Srpsku"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Srbija će uložiti STOTINE MILIONA EUR u Republiku Srpsku”

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija u narednom periodu uložiti stotine miliona evra u infrastrukturne projekte u Republici Srpskoj (RS).

  On je posle sastanka Saveta za saradnju Srbije i RS u Banjaluci rekao da će Srbija platiti izgradnju mosta preko Save i sa 100 miliona evra pomoći izgradnju 17 kilometara autoputa od tog mosta do Bijeljine.

  Procenjena vrednost tih radova je 136 miliona evra, a Srbija će na sebe preuzeti 100 miliona. Time povezujemo ceo region i pripadnike različitih naroda kao i naš srpski narod i nemamo razloga da se plašimo da to kažemo”, kazao je Vučić.

  Navodeći da se na sednici Saveta za saradnju Srbije i RS razgovaralo i o izgradnji aerodroma u Trebinju, Vučić je kazao da će od procenjene vrednosti između 98 i 100 miliona evra, Srbija direktno uložiti između 73 i 75 miliona.

  Pixabay

  “To je strateški važan projekat za celu Hercegovinu”, kazao je predsednik Srbije.

  Najavio je i da će Srbija uložiti “milione evra” u infrastrukturne projekte u opštini Drvar u Federaciji i opštinama Kostajnica, Dubica i Nevesinje u RS.

  “To će biti primer šta ćemo da uradimo za naš narod i sve građane RS i BiH”, kazao je Vučić.

  Dodao je da se razgovaralo i o izgradnji memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini posvećenog žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu.

  “Želimo da poseta Donjoj Gradini bude obavezna ekskurzija za svako dete u Srbiji, kako bi znali kroz šta smo prošli kao narod u Jasenovcu, ne šireći pritom mržnju prema onima koji su taj logor osnovali već gajeći kulturu sećanja i vodeći računa o važnim činjenicama iz naše istorije”, rekao je predsednik Srbije.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE