Sindikalac POZIVA zaposlene u Juri da DIGNU GLAS

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikalac POZIVA zaposlene u Juri da DIGNU GLAS

  Samostalni sindikat metalaca Srbije objavio je da južnokorejska kompanija Jura, koja ima fabriku u Leskovcu, ne poštuje Ustav i zakone Srbije, precizirajući da je sindikalnom povereniku dat otkaz, jer je o problemima zaposlenih obavestio javnost.

  U saopštenju se navodi da u Juri smatraju “da zakoni i Ustav Srbije ne važe za njih i da su oni iznad države”, precizirajući da je sindikalnom povereniku u kompaniji Predragu Stojanoviću dat otkaz ugovora u radu “zato što je u ime zaposlenih medijima izneo istinu da velikom broju zaposlenih nije produžen ugovor u kompaniji”.

  Precizirano je i da je Stojanović izneo i kako sumnja da generalni direktor nema prave informacije o situaciji i dešavanjima u kompaniji, koja se bavi proizvodnjom kablova za automobisku industriju.

  Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zoran Marković u saopštenju pita šta treba da radi sindikalac “u kompaniji koja krši Ustav i Zakon i ne dozvoljava sindikalno organizovanje već navodno pravi Savet zaposlenih koji registruje kao Južna Кoreja za Južnu Srbiju, a nadležni ćute i odobravaju jer će pomoć stići možda i za njih”.

  On je istakao da svi svi od gradskih do republičkih čelnika znaju kako se krše radnička prava na sindikalno organizovanje.

  “Tačno je da je Samostalni sindikat metalaca Srbije registrovao Sindikalnu organizaciju i tačno je da sindikalni predstavnik Predrag Stojanović iskreni i stvarni borac za radnička prava, kod koga su se učlanila 350 radnika i zbog toga mu je uručen otkaz i dalje se vrši pritisak na sve moguće načine da se ti zaposleni iščlane iz sindikata”, ukazao je Marković.

  On smatra da je “najsramnija odluka navodnog radničkog saveta, tačnije Udruženja, da ko se učlani u sindikat gubi prava na davanja koja, istine radi, kompanija uplaćuje preko udruženja za rođenje dece, solidarne pomoći…”

  Marković je pozvao sve zaposlene u Juri da dignu svoj glas i zajedno sa Predragom Sojanovićem, uz jak sindikat, ostvare svoja prava.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE