Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikat: U vojsci DALEKO LOŠIJE od onoga kako se prikazuje

  Vojni sindikat Srbije saopštio je da je stanje u Vojsci Srbije daleko lošije od onoga koje se prikazuje u javnosti.

  U proteklih pet godina oružane snage napustilo je oko 10.000 obučenih profesionalaca, a ti odlasci se nastavljaju.

  „Sastanak predsednika Republike, sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jasno je pokazao da se nastavlja trend urušavanja najvažnijeg vojnog resursa – ljudskog kadra, i da su sistem odbrane i njegova budžetska sredstva uzurpirani od strane trgovaca oružjem čijim interesima jedino služe“, naveo je taj sindikat.

  U saopštenju se dodaje da stanje po pitanju kadra, međuljudskih odnosa, morala, sistema vrednovanja rada i karijernog vođenja nikada nije bilo lošije.

  „Pozdravljamo nabavku novih sredstava borbene tehnike, ali predsednik Republike, kao prvi čovek vojske mora da zna da ni sredstva kojima sada raspolažemo nema ko da opslužuje i održava i da je većina prikaza kojima prisustvuje lažna slika stanja u našoj vojsci“, dodaje se.

  Vojni sindikat je naveo da je stanje kadra Vojske Srbije alarmantno i više nego zabrinjavajuće, a ukoliko se hitno ne preduzmu određene mere na unapređenju uslova rada i odnosa komandovanja prema potčinjenima, Vojska Srbije ubrzo neće moći da odgovori svojoj ustavnoj obavezi, tačnije neće postojati.

  „Pozivamo državni vrh da formira nezavisnu komisiju koja će objektivno preispitati operativnu i funkcionalnu sposobnost i realno sagledati celokupno stanje u našoj vojsci, kao i odgovornost kompletnog vojnog vrha za stanje u kome se danas nalazi sistem odbrane, a koji je daleko od onog koji se prezentuje srpskoj javnosti“, naveo je jedini reprezentativni vojni sindikat.

  Izvor: Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE