Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako od jutros funkcioniše Beli grad pod snegom (FOTO/VIDEO)

  Sneg koji intenzivno pada u Srbiji u glavnom gradu je otežao saobraćaj, pogotovo u višim delovima grada. Situacija sa padavinama u Beogradu „digla je na noge“ i gradske službe za čišćenje.

  Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, na ulicama je 110 vozila i 356 radnika Gradske čistoće koji čiste autobuska stajališta na terenu.

  Vesić je rekao za RTS da su službe potpuno spremne za sneg, da je na raspolaganju 90 velikih kamiona, 20 manjih i 15 utovarnih mašina.

  „Na ulicama imamo 110 kamiona, imamo dovoljnu količinu soli, kamenog agregata, kalcijum florida. Čistimo 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta, i one moraju da budu čiste četiri sata posle prestanka padavina, to su ulice gde ide javni prevoz. Čistimo i oko 500 kilometara ulica drugog prioriteta koje moraju da budu čiste 48 sati od prestanka padavina“, navodi Vesić.

  Podseća da Putevi Srbije rade oko 300 kilometara ulica, auto-put i neke druge veće saobraćajnice na teritoriji Grada Beograda.

  „Tako da smo potpuno spremni za ovaj sneg. Temperatura je sada ko nule, a mi smo noćas preventivno posuli oko 200 tona soli da bi se sprečilo stvaranje leda“, objašnjava Vesić.

  Ipak, bez problema ne može da prođe. Kako je sam zamenik gradonačelnika objavio na Fejsbuku, u Bebelovoj ulici palo je drvo na tramvajske šine zbog čega su stali tramvaji.

  „Upravo smo sklonili drvo uz pomoć ekipe Gradskog zelenila i tramvaji su krenuli“, napisao je Vesić.

  Kako je RTS javio, autobus na liniji 303 usled klizavog kolovoza i snega sleteo s puta u Bulevaru kralja Aleksandra.

  U „brdovitijim“ delovima Beograda saobraćaj je otežan, a kako javlja N1, pozivajući se na informacije čitaoca, na Miljakovcu je nastupio kolaps u Borskoj ulici.

  Zbog snežnih padavina neke linije gradskog prevoza su skraćene ili preusmerene, objasnio je Vesić koji očekuje brzu normalizaciju sobraćaja.

  Izvor: BIZLife, RTS, N1

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE