Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amerika SPREMA sankcije Balkanu zbog KORUPCIJE

  Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar najavio je nove sankcije Vašingtona zbog korupcije, koje će obuhvatiti Zapadni Balkan.

  Eskobar je to rekao u intervjuu za “Njuz 24 TV” tokom njegove zvanične posete Albaniji.

  „Ne želim da govorim unapred o našim sankcijama, ali će ih biti još na Zapadnom Balkanu“, rekao je Eskobar u pomenutom intervjuu, čiji je transkript objavljen na zvaničnom internet sajtu američke ambasade u Tirani.

  On je rekao da je vladavina prava temeljna građa svih demokratija, pa i američke. Kako kaže, svaka država, pa i američka, mora da traži načine da ojača svoje institucije, a to je vladavina prava.

  „Dakle, kada je o tome reč, mi sa vama radimo kroz naše programe pomoći, kroz naše programe razmene, kroz različite vrste programa na jačanju kapaciteta. I uzgred, uradićemo svoj posao vezano za sankcije, jer korupciju shvatamo veoma ozbiljno. Ipak, nema alternative domaćim tužilaštvima, nezavisnom sudstvu, nezavisnim tužiocima i političkoj volji da se sve to ostvari. Dakle, videćete američki politički pritisak na izabrane lidere, koje smatramo dobrim partnerima, oni moraju da budu i dobri partneri u unapređenju vladavine prava, i verujte mi, mi smo prilično svjesni i prilično otvoreni sa njima o tome šta su nedostaci“, ukazao je Eskobar.

  Kako je kazao, SAD vide partnere među ljudima koji su fokusirani na evropske integracije, NATO partnerstvo i borbu protiv korupcije.

  „To je povodom toga sa kim ćemo biti partner. I uzgred, nisu svi u političkoj sferi, tako da, ako ih ne nađemo u političkoj sferi, naći ćemo ih u civilnom društvu“, rekao je, između ostalog, Eskobar.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE