Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  REALNI Šekler: „Ako budemo PAMETNI, u januaru će biti 10.000 zaraženih dnevno“

  Nadam se da će ovaj put u odluci Kriznog štaba da pobedi medicinski deo, bio bi red da jednom bude usvojeno nešto što su oni predložili, rekao je virusolog Milanko Šekler.

  Poručio je da je „potrošio sve svoje pametne savete“ i upozorio da će, ukoliko ne bude bilo poštovanja mera, u januaru biti više od 5.000 novozaraženih.

  Šekler je rekao da podržava svaku meru koju medicinski deo Kriznog štaba bude doneo. „Bio bi red da jednom bude usvojeno nešto što su oni predložili“, naveo je Šekler za RTS.

  Dodao je da u aktuelnom broju od oko 1.200 novozaraženih dnevno verovatno ima i omikron soja, ali da se tu nalazi delta soj koronavirusa.

  „Prava i fenomenalna šansa da oživimo deltu i da ponovo krenemo sa podizanjem broja novozaraženih i da još plus raširimo omikron – sad je jedinstvena šansa. Ako budemo pametni kao što smo obično pametni i sad ako se budemo ponašali onako kako se uobičajeno ponašamo, eto divne prilike da imamo skok i da vratimo u život i deltu, koja bi trebalo dalje da pada, a da ujedno damo još i omikron“, kazao je Šekler.

  Istakao je da je „za nevakcinisane prava prilika da se razbole, rašire i donesu bolest svojim roditeljima“.

  „Sad ako se budemo ponašali suludo kao i uvek, ovo je jedinstvena prilika. Ne znam da li će se ukazati cele godine ponovo ovakva prilika. Da se svi nabiju na gomilu, svi u zatvorene prostorije, što više opušteno ponašanje – bez maski, što više alkohola, što više grljenja, ljubljenja, pevanja i imaćemo u januaru mesecu, ja vam garantujem, pet, šest, sedam, deset hiljada novozaraženih dnevno. Samo treba pametno da radimo“, ocenio je Šekler.

  Poručio je da je „potrošio sve svoje pametne savete“.

  „Ovo je jedino što mogu da iscedim iz sebe. Ovo nije ironija, to je naša realnost. Ja koliko vidim, ništa se bitno neće promeniti u ovih par dana. Ništa niko neće preseći“, kazao je Šekler.

  Uporedio je imunitet nevakcinisane osobe sa mladim regrutima koji ne znaju ništa o borbi.

  „Ogromna je šansa da će da pogine ili da strada. Vakcinisana osoba, koja je preležala, to je osoba koja je iskusan vojnik, koja je imala dve, tri borbe, dve, tri vakcinacije i preležala. Imuni sistem prepoznaje, zna kako može da se bori i zna kako da se odbrani, ali one novajlije, koji ne znaju ništa, koje bacite u centar borbe, normalno je da će oni da nastradaju“, poručio je virusolog.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE