Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Imunolog: Krizni štab će biti PROTIV dočeka

  Imunolog Srđa Janković izjavio je da će Krizni štab za suzbijanje koronavirusa zatražiti na sednici štaba da se ne organizuju dočeci Nove godine, a da je minimum koji zahtevaju da se okupljanja dozvole samo vakcinisanima.

  „Vrlo je bolno, pogotovo nakon skoro dve godine ove pandemije, tražiti da se dočeci ne organizuju, ali mi (medicinski deo Kriznog štaba) to moramo da tražimo“, rekao je danas Janković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

  Prema njegovim rečima, nema opravdanja da stručnjaci daju drugačiji savet, ali da ne zna da li će takva odluka i zvanično biti doneta.

  Član Kriznog štaba je rekao da bi kao minimum želeo da odluka bude da okupljanja budu dozvoljena vakcinisanima protiv koronavirusa jer bi se time smanjio porast inficiranih – koji stručnjaci očekuju.

  On je naveo da će Krizni štab na sednici u utorak insistirati i na produžavanju kovid propusnica za ugostiteljske objekte, kao i da nisu odustali od ideje da propusnice važe 24 sata.

  Janković je rekao da je Srbija u riziku od porasta broja inficiranih zbog omikron varijante koronavirusa.

  Kako je naveo, postoji šansa za manje težih ishoda od omikron soja ali to nije dovoljno jer je on izuzetno zarazan a klinička slika ne može se unapred predvideti.

  Janković je rekao da je smanjen broj vakcinisane dece MMR vakcinom, navodeći da je ona potpuno bezbedna i da male boginje nisu naivna bolest.

  Imunolog je rekao da je smanjenje broja vakcinisane dece tom vakcinom posledica gubitka poverenja u nauku i medicinu. Istakao je i da se nada da će roditelji prepoznati bezbednost te vakcine i vakcinisati svoju decu.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE