Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  rublja

  Putinovi „uslovi“ za rešavanje krize sa hranom

  Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u razgovoru sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom da Ukrajina treba da ukloni mine iz oblasti u blizini svojih luka kako bi omogućila bezbedno otpremanje hrane, saopštio je Kremlj.

  U saopštenju se navodi su Putin i Nehamer imali detaljnu razmenu mišljenja o pitanjima u vezi sa sigurnošću hrane i da je Putin odbacio tvrdnje Zapada da je ruska akcija pogoršala globalnu krizu sa životnim namirnicama.

  Kremlj je napomenuo da je Putin naglasio da su pokušaji da se Rusija okrivi za teškoće oko isporuke poljoprivrednih proizvoda na svetska tržišta neosnovani, prenosi TASS.

  Ruski lider je dao detaljno objašnjenje pravih korena tih problema koji su se pojavili, posebno zbog sankcija SAD i EU protiv Rusije.

  SAD i drugi zapadni saveznici odbacili su ruski zahtev za ukidanjem sankcija i optužili Moskvu da blokira isporuku žita iz Ukrajine na globalna tržišta, što je Kremlj negirao.

  Ruski predsednik je ranije izjavio da je spreman da pomogne u rešavanju „krize sa hranom“, pod uslovom da se ukinu zapadne sankcije Moskvi.

  Kako je saopštio Kremlj, Putin je spremnost Rusije da pomogne izrazio u telefonskom razgovoru sa italijanskim premijerom Marijom Dragijem.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE