Prokredit banka obeležila 17 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prokredit banka obeležila 17 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

  Svoju 17. godišnjicu poslovanja u Srbiji, Prokredit (ProCredit) banka dočekala je sa velikim razvojnim trendom u svom poslovanju, kreditnim portfoliom i štednjom koji beleže sve veći rast, brojnim inovacijama i najmodernijim uslugama savremenog direktnog bankarstva.

  U prilog toj činjenici, kako su saopštili, najbolje govori podatak da je ukupan kreditni portfolio Prokredit banke za prvih devet meseci u ovoj godini zabeležio rast od više od 13 odsto u odnosu na decembar 2017, pri čemu rast u sektoru malih i srednjih preduzeća iznosi više od 16 odsto.

  “Takav razvojni trend je višestruko veći od proseka na domaćem bankarskom tržištu, što samo potvrđuje da je Prokredit banka odlično pozicionirana i prepoznata kao glavna banka za mala i srednja preduzeća u Srbiji”, navode u saopštenju.

  Član Izvršnog odbora Prokredit banke Igor Anić istakao je da je poslednjih godina ta banka uvela mnoge novine u svoje poslovanje i da “ne samo da idu u korak sa aktuelnim trendovima, već se trude da bankarsko tržište menjaju i čine inovativnijim”.

  “Sa druge strane, naša banka je među prvima na domaćem tržištu otpočela sa razvojem novog poslovnog koncepta – koncepta direktnog bankarstva, a sve u želji da svoje usluge učnimo dostupnijim i povoljnijim za sve klijente”, rekao je Anić.

  U želji da 17. godišnjicu svog poslovanja u Srbiji obeleži na pravi način, Prokredit banka je organizovala tribinu „Investicije – od ideje do uspeha“, kao i svečani koktel za svoje brojne klijente i poslovne partnere.

  “Uporedo sa velikim rastom našeg kreditnog portfolija, važno je istaći da je nivo problematičnih kredita u Prokredit banci na najnižem nivou. Građani nas sve više prepoznaju kao banku u kojoj će štedeti, a sve u prvom redu zbog toga što depozitima svojih klijenata upravljamo odgovorno, investiramo ih isključivo u realne projekte domaće privrede i njima upravljamo veoma uspešno”, istakao je Anić.

  On je dodao da štednja u Prokredit banci beleži značajan rast. Samo do septembra ove godine nivo depozita u toj banci je porastao za više od osam odsto u odnosu na decembar 2017, a da u narednim godinama očekuju da taj rast bude još značajniji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE