Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prodat CarGo: “Dala baba 1 RSD da u kolo uđe, daće 2 da izađe!”

  Nakon sedam i po godina poslovanja, kompanija CarGo Tehnologies ne postoji više, objavio je na svom Fejsbuk profilu vlasnik Vuk Guberinić.

  Kako je rekao, kompanija CarGo Tehnologies je od 1.11.2022. godine zvanično prestala da postoji.

  „Mnogi od vas su svedoci uspona koje je ova kompanija beležila, ali ne i detalja oko njenog sunovrata koji nije nastao zbog lošeg poslovanja, čak suprotno i nažalost kao što je često u Srbiji praksa, dobre stvari ili ne prežive ili prežive u drugom obliku koji dobiju kako zbog internih, tako i eksternih faktora koje utiču na opstanak. Opstanak! To je bio naš cilj poslednje četiri godine i CarGo aplikacija je našla nacin, ali nažalost to nije slučaj za mene i moju kompaniju koja je izgleda bila osuđena na propast od samog početka, tako da je stečaj sada izvestan“, napisao je i dodao kratku CarGo retrospektivu u brojkama koju možete pronaći na njegovom Fejsbuk profilu.

  Kako poručio u svom postu koji je objavio javno, „ne verujte u kafanske priče“.

  „To rekla kazala, znam ja njega čuva taj i taj, to je od njenog brata i ostale gluposti, samo ja znam šta sam sve prošao i šta mi još ostaje na sudovima da prođem…Dalje, sve po starom srpskom obicaju: “Dala baba 1 RSD da u kolo uđe, daće 2 RSD d’izađe!” „, navodi.

  Kako naglašava, CarGo app je prodata drugoj firmi i nastavlja svoj život.

  „Nažalost, od prodaje u nemilom trenutku nije ostalo dovoljno novca da se namire sve kazne koje su mojoj firmi CarGo Technologies doo izdate od strane koruptivno-kriminalne organizacije koje nosi naziv Sekretarijat za Saboraćaj grada Beograda a po čijoj tvrdnji, rešenju i kazni je protiv-pravno izvršeno i naplaćeno nekoliko novčanih kazni koje su firmu dovele u blokadu. Dakle, nebitno je to što je sud doneo odluku da CarGo nije taksi prevoz, kad imamo lupače pečata i političare koji ih fino instruišu kako da sistematski uguše ne samo preduzetnički poduhvat i projekat, već i sam preduzetnički duh i od njega naprave dug! Svako od vas neka tumači ovu poruku i izvuce sebi pouku iz mog primera u praksi. Meni je zaključak jednostavan, neko moze sve!“, napisao je.

  U nastavku posta napisao je šta planira da radi u budućnosti.

  „Što se mene lično tiče, mnogo lekcija sam naučio, želim da verujem da sam manje naivan nego pre i želim da ovaj gorak ukus ugažene i izmrcvarene voćke pretvorim u pepeo iz kojeg ce iznova nići još čvršće stablo i plodovi koji će prevazići i prerasti okorele kospice ovog našeg podneblja. U budućnosti, plan mi je da se bavim obnovljivim izvorima energije kao i elektro mobilnošću gde sam stekao veliko iskustvo, a obzirom da pažljivo pratim sve high tech svetske trendove, nemojte se iznenaditi ako za mene čujete u drugim sferama poslovnog okruzenja“.

  SRPSKI startap na FORBSOVOJ listi

  Izvor: BIZLife

  Foto: CarGo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE