Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Priroda

  Đokovići ulažu u planinu Goč, možda je i povežu gondolom sa Vrnjačkom Banjom

  Uz projekat luksuznog hotelskog kompleksa, po najvišim svetskim standardima, na padinama Goča poviše Vrnjačke Banje, najbolji svetski teniser i najbolji srpski sportista svih vremena Novak Đoković planira da izgradi i panoramsku gondolu od centra prestonice srpskog turizma do vrha ove planine, pišu Novosti.

  Od porodice Đoković, naime, vrnjačkom Opštinskom veću nedavno je stiglo pismo o namerama za izgradnju nove vrnjačke atrakcije i uspostavljanju partnerske saradnje sa ovdašnjom lokalnom samoupravom.

  „Porodica Đoković želi da u narednom periodu sa našom opštinom stupi u javno-privatno partnerstvo. Za početak oni bi preuzeli na sebe izradu projektno-tehničke dokumentacije, što je prilično zahtevna i veoma skupa stavka, spremni su da finansiraju projekat, a potom i da održavaju tu gondolu“, rekao je Ivan Džatić, zamenik predsednika Opštine Vrnjačka Banja, nakon sednice veća, navode Novosti.

  BETA/AP

  Ideja o izgradnji panoramske gondole nije nova, a nova banjska atrakcija i znamenitost, prema Džatićevim rečima, veoma brzo bi postala isplativa investicija.

  „Korist za Vrnjačku Banju bila bi višestruka. Sam dolazak Novaka Đokovića, jednog od najboljih svetskih sportista svih vremena, bez ikakve dileme privući će nove investitore i pokazati da je naša opština veoma pogodna za ulaganje u turistički potencijal, kao i u razvoj privrede“, dodao je Džatić.

  Vrnjačka Banja, vaučer

  Vrnjačka Banja, Screenshot

  Porodica Đoković je pre određenog vremena kupila zemljište površine 1,17 hektara nedaleko od lokalnog puta Vrnjačka Banja-Goč, na kojem namerava da izgradi luksuzni hotel sa apartmanskim naseljem i svim pratećim sadržajima.

  Ovaj kompleks prostiraće se na 25.000 kvadrata, a vrednost investicije procenjuje se na oko 20 miliona evra. Osim toga, najbolji svetski teniser je, ističu Novosti, ozbiljno zaintersovan i za kupovinu zemljišta na vrnjačkoj strani planine Goč, gde želi da izgradi vikend-naselje sa atraktivnim sportsko-rekreativnim i turističkim sadržajima.

  Izvor: N1, Večernje novosti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE