SRPSKI startap na FORBSOVOJ listi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SRPSKI startap na FORBSOVOJ listi

  Na Forbsovoj listi inovativnih tehnoloških kompanija našla se aplikacija CarGo, koja je zazela jedno od 10 mesta među sličnim kompanijama.

  Predstavljeno je deset kompanija koje su uz pomoć tehnologije transformisale tradicionalne industrije, kao što su transport, građevina, zapošljavanje, investiranje i drugo.

  Forbs je preporučio da treba pratiti “šta radi ovih deset kompanija jer razvijaju tehnologije budućnosti”, navodi se u saopštenju Udruženja građana CarGo.

  Vuk Guberinić, direktor IT kompanije CarGo Tehnolodžiz, koja je razvila aplikaciju CarGo, navodi da je ovo svetsko priznanje velika stvar za aplikaciju, domaće inženjere koji su je napravili, ali i za celu zemlju.

  “Ovo jeste emotivan momenat za sve nas u timu, ali činjenica da smo se našli rame uz rame sa najinovativnijim kompanijama u celom svetu velika je stvar za Srbiju”, ističe Guberinić.

  Prema njegovim rečima, Forbs navodi da je ovo godina “najbrže trke ikada za širenje horizonta tehnološkog napretka”.

  “U vreme najbrže trke, nama su nažalost često vezane noge. Sigurno bismo mogli brže da nemamo brojne prepreke, ali one su nas ojačale”, napomenuo je Guberinić i ocenio da je ovo rangiranje Forbsa zalog za budućnost.

  Konkretno, CarGo se našao na Forbsovoj listi “10 Disruptive Technology Companies To Watch In 2019”.

  Forbs piše da je u 2019. godini CarGo postao profitabilan startap koji je svoj uspeh gradio kroz godine bez ikakve institucionalne investicije.

  Pored toga, ocenjuje da se kompanija nalazi tačno na vrhu među sličnim pružaocima usluga zbog procene troškova, ocena i efikasne usluge.

  Prestižni Forbs dodaje i da je namera kompanije CarGo Tehnolodžiz da napravi svoj ekostistem uključujući tu i aplikaciju za plaćanje – svojevrsni digitalni novčanik za novo doba, navodi se u saopštenju.

  Izvor: RTS, BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE