Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Premijerka: Navodi u „Pandorinim papirima“ o Siniši Malom su NETAČNI

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da u navodima iz ““Pandorinih papira“ o ministru finansija Siniši Malom nema ništa što domaći nadležni organi već nisu istražili i istakla da ona veruje u institucije.

  Ona je to rekla je na onlajn samitu „Njena moć“ u organizaciji časopisa „Forin polisi“ odgovarajući na pitanje urednice Ejmi Makinon kako komentariše navode iz „Pandorinih papira“ da ministar finansija Srbije ima 24 apartmana u Bugarskoj u vrednosti od pet miliona evra.

  Brnabićeva je istakla da je ministar rekao da to nije tačno, a da ona kao predsednica Vlade ostavlja nezavisnim institucijama da rade svoj posao.

  Na pitanje Ejmi Makinon da li to znači da ona smatra da navodi iz Pandorinih papira nisu tačni, Brnabić je odgovorila potvrdno.

  Tema samita bila je posmatranje aktuelnih kriza pandemije i klimatskih promena kroz prizmu rodne ravnopravnosti.

  Upitana da li je i u Srbiji, kao i u većini zemalja, došlo do porasta nasilja tokom pandemije koronavirusa, Brnabićeva je rekla da jeste, ali i do porasta psihosomatskih problema poput napada panike, depresije i to ne samo kod žena, već u celoj populaciji.

  Govoreći o položaju žena u društvu u Srbiji, ona je istakla da žene sve više zauzimaju važna mesta u vođenju zemlje i istakla da je u Vladi skoro 50 odsto žena. Navela je da je na čelu Narodne Banke Srbije takođe žena, ali i da se prvi put u istoriji, posle poslednjih izbora, žene nalaze na čelu pojedinih gradova.

  Samit „Njena moć“ okuplja žene lidere iz vlada, privrede i civilnog društva koje utiču na stvaranje sistemskih promena širom sveta.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE